Zăpada are efecte bune pentru agricultori, dar și pentru Hidroelectrica

261
Zăpada are efecte bune pentru agricultori, dar și pentru Hidroelectrica - zapadabuna38328900-1329304250.jpg

Articole recomandate

Zăpada nu este un blestem pentru toată lumea! Pentru unii înseamnă chiar aur curat. Agricultorii se bucură că zăpezile de acum se vor transforma în apă la primăvară, iar recoltele vor fi bogate. De asemenea, Hidroelectrica speră că va produce mai multă energie din martie, după ce luni la rând a suferit din cauza secetei.

După producția agricolă record de anul trecut, mulți fermieri se temeau că, de data asta, recoltele vor fi compromise din cauza secetei din ultimele luni. Acum, zăpezile le-au redat optimismul.

Un alt sector greu încercat în ultimele luni, cel hidroenergetic, ar putea fi revigorat de troienele de zăpadă. În prezent, Hidroelectrica produce doar o cincime din cât producea într-o perioadă normală.

"Estimăm că e posibil ca, dacă vremea se modifică în sensul că: cresc temperaturile, dacă apar precipitații sub formă de ploaie, e posibil ca în luna martie să crească debitele pe râurile interioare și implicit și producția în centralele hidroelectrice", a declarat Dragoș Zachia, director general Hidroelectrica.

Hidroelectrica promite că va vinde producția suplimentară de energie pe piață și nu o va oferi la prețuri preferențiale "băieților deștepți".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 15 Februarie 2012
Stire din Economie : Patriciu a cerut insolvența MIC.RO
Pagina a fost generata in 2.0379 secunde