WISTA România – asociația care promovează interesele femeilor marinar

311
WISTA România –  asociația care promovează interesele femeilor marinar - wista-1605523237.jpg

Articole de la același autor

Women’s International Shipping & Trading Association - WISTA (Asociația Internațională a Femeilor din Transporturile Navale și Comerț) este o organizație globală care conectează profesioniști cu rol executiv și de decizie, de sex feminin, din întreaga lume. În prezent, are filiale în 53 de țări ale lumii, care reunesc peste 3.000 de profesioniști femei din toate sectoarele industriei maritime.


Misiunea organizației este aceea de contribui la promovarea femeilor în funcțiile de conducere din sectoarele maritime, comerciale și logistice, la facilitarea schimbului de contacte, informații și experiențe, la dezvoltarea relațiilor de afaceri între membrii săi, la sprijinirea dezvoltării profesionale a acestora.


WISTA România, a cărei inaugurare oficială a avut loc pe data de 21 februarie 2020, la sediul Universității Maritime din Constanța, este cea de a 50-a asociație națională afiliată la WISTA International. Președintele organizației este avocatul Mihaela Scrieciu, iar funcția de secretar general este deținută de conf. univ. Cristina Dragomir. Membrii asociației sunt reprezentante ale instituțiilor de învățământ superior și ale companiilor locale de crewing și shipping: Universitatea Maritimă din Constanța, Shipcare Services, Maersk Romania și Maersk Tankers, Wilhelmsen Ship Management, Dohle Manning Agency, Stargate Crewing, Celebrity Cruises, Stargate Crewing Agency, GoodWinds și altele.


Pe 9 mai 2020, WISTA România a co-organizat evenimentul academic „Conferința de transport echitabil și de gen” (Fair Transport and Gender), rezultatele evenimentului fiind publicate într-o revistă științifică.


Pe 30 septembrie 2020, asociația a fost coorganizator al evenimentului internațional „Smart Transport Summit” care s-a desfășurat online, cu invitați din diferite țări, din sectorul internațional de transport și smart transport. Scopul evenimentului a fost acela de a identifica cum contribuie transportul de tip smart la îndeplinirea obiectivelor de dezvoltare durabilă propuse de ONU. Evenimentul s-a desfășurat online, într-un mediu restrâns, cu reprezentanți instituționali cu rol cheie în sectorul international de transport: United Nations Industrial Development Organisation (UNIDO), Comisia Europeană - Directoratul General de Cercetare și Inovare, International Maritime Organisation (IMO), Autoritatea Navală Constanța și Autoritatea Maritimă din Norvegia, Airport Regions Council, European Federation of Inland Ports, Administrația Porturilor Maritime Constanța, municipalități (Sofia, Antananarivo), reprezentanți ai companiilor de smart transport, mediul academic (Universitatea Maritimă din Constanța alături de World Maritime University din Suedia, Asociația Universităților de Marină IAMU din Japonia, Universitatea Babes Bolyai din Cluj și Universitatea „Ovidius” din Constanța), precum  și reprezentanți ai mediului de cercetare (SINTEF Norvegia, CATAPULT UK). Din partea guvernului României a participat consilierul de stat László Borbély - coordonator al Departamentului de Dezvoltare Durabilă din cadrul Secretariatului General al Guvernului. 
Pe 17 octombrie 2020, WISTA România a organizat seminarul online de coaching maritim cu participare internațională „Introducere în coachingul maritim - 3 piloni pentru bunăstarea pe țărm și în larg”. 
În această săptămână, pe 20 noiembrie 2020, asociația organizează evenimentul academic de tip focus grup „Rolul Comisiei Europene, al Organizației Maritime Internaționale și al Organizației Internaționale a Muncii privind egalitatea de gen în sectorul maritim”. Rezultatele discuțiilor vor fi comunicate departamentelor speciale ale UE, IMO și ILO sub forma unei propuneri de proiect.


Pe 19 decembrie, WISTA România va organiza un nou webinar de coaching cu tema „Maritime Coaching Resillience".
„Asociația își aduce aportul în conturarea unei strategii naționale de motivare a femeilor care doresc să își dezvolte cariera în domeniul maritim, pe mare sau la uscat – se spune în comunicatul primit la redacție. Susținem mediul academic, care are posibilitatea de a forma noile generații în acord cu această strategie, în funcție de feedback-ul primit în permanență de la mediul de business național și internațional.”


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 5.6539 secunde