Vreţi să vă schimbaţi rablele electrocasnice? Iată înscrierea în program pas cu pas!

1637

Articole de la același autor

De curând a început cel mai mare program naţional pentru înlocuirea echipamentelor electrocasnice şi electronice uzate cu unele mai performante din punct de vedere energetic. Este vorba despre „Rabla electrocasnice 2021” care a debutat cu o săptămână dedicată înscrierii persoanelor fizice în aplicaţia pusă la dispoziţie de Administraţia Fondului de Mediu.

Primul pas pe care trebuie să-l faceţi este să vă înscrieţi în program până joi, 20 mai, accesând adresa https://www.afm.ro/rabla_electrocasnice.php. Înscrierea constă în crearea unui cont de beneficiar, pentru care trebuie să completaţi mai multe câmpuri care conţin date personale, cum ar fi: nume, prenume, localitate şi judeţ, cod numeric personal (CNP), adresa de e-mail şi numărul de telefon valid.

Atenţie! Datele completate trebuie să coincidă cu cele din BI sau CI, altfel nu veţi fi validaţi în program.

După ce vă daţi acordul de prelucrare a datelor cu caracter personal, veţi primi prin SMS un cod de activare cont. Dacă aţi reuşit şi v-aţi autentificat în contul personal, nu uitaţi, că mai trebuie să încărcaţi declaraţia pe proprie răspundere şi copia după CI/BI.

„Magazinul nostru vine în sprijinul clienţilor şi oferă toate datele pentru a putea, oricine doreşte să intre în posesia unui voucher pentru un aparat electrocasnic sau electronic. Nu este suficient să vă faceţi cont, neapărat trebuie să încărcaţi declaraţia pe proprie răspundere care se referă la condiţiile de eligibilitate şi copia după actul de identitate. Dacă doar v-aţi făcut cont şi nu aţi încărcat documentele nu veţi fi înscris în program”, a declarat Ionuţ Toma, responsabil „Rabla electrocasnice”, al unui magazin înscris în program.

Pentru a încărca documentele, apăsaţi pictograma cu numele propriu în partea dreaptă sus şi selectaţi rubrica „Profil”. Aici găsiţi declaraţia pe care o puteţi tipări şi semna, apoi o încărcaţi. Declaraţia mai face referire şi la faptul că, în schimbul achiziţionării unui electrocasnic nou, veţi da la schimb unul vechi.

„Sunt exceptate maşinile de spălat vase şi uscătoarele de rufe pentru care se acceptă la schimb orice alt electrocasnic înscris în program. De asemenea, pentru un laptop şi o tabletă noi, se acceptă la schimb un computer, nu neapărat tabletă sau laptop. Noi venim şi preluăm aparatul vechi, cumpărătorul nu trebuie să facă nimic în acest sens”, a mai spus responsabilul de program.

Până pe 3 iunie trebuie să vă decideţi asupra electrocasnicelor mari

Pe lângă declaraţie trebuie să încărcaţi în contul personal şi CI/BI, după ce îl scanaţi sau fotografiaţi. La final, nu uitaţi să selectaţi butonul „Salvează”. Dacă aţi urmat paşii indicaţi corect, aplicaţia vă va înştiinţa că „salvarea a fost efectuată cu succes” şi va trebui să aşteptaţi ca documentele să se proceseze. În acest timp, datele introduse în formular sunt comparate cu cele din documentele încărcate. Dacă ceva este introdus greşit veţi primi mesajul „eroare”, iar dacă totul este corect, veţi primi mesajul „Documentele au fost procesate şi validate”. După perioada de înscriere prin crearea conturilor de beneficiar, va urma perioada de selecţie a voucherelor pentru echipamentele noi. Prima categorie se va desfăşura în perioada 21 mai – 03 iunie şi este dedicată maşinilor de spălat rufe/vase şi frigidere/congelatoare. Pentru aceste categorii voucherele sunt în valoare de 400 de lei, iar perioada de valabilitate este de 15 zile de la data validării. Următoarea etapă va fi în 04 iunie - 17 iunie în care vă puteţi rezerva un televizor cu voucher în valoare de 400 de lei, laptop valoarea voucherului este de 500 de lei şi pentru tabletă voucherul este de 300 de lei.

A treia etapă va fi în 18 iunie – 01 iulie şi sunt cuprinse aparatele de aer condiţionat şi uscătoarele de rufe pentru care valoarea voucherului este de 400 de lei, iar pentru aspiratoare voucherul este de 200 de lei.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4163 secunde