X
X
Mai multe ştiri online:

Vrei să-ți schimbi mașina? S-a dat startul Programului "Rabla Clasic"

Ştire online publicată Marţi, 20 August 2019. Autor: Carmen MOCANU
Persoanele fizice care vor să-și caseze un autoturism mai vechi de opt ani pot merge la producătorii validați pentru a accesa "Rabla Clasic", ca urmare a suplimentării programului cu 130 de milioane de lei, a anunțat Administrația Fondului pentru Mediu (AFM), într-un comunicat de presă transmis redacției.


"Începând de luni, 19 august 2019, ora 10.00, persoanele fizice pot merge la producătorii validați pentru îndeplinirea formalităților de înscriere în vederea accesării Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto național (Rabla Clasic). Programul Rabla Clasic a fost suplimentat cu 130 milioane de lei, sumă care reprezintă aproximativ 20.000 de prime de casare. Astfel, numărul primelor de casare acordate în anul 2019 va depăși numărul primelor de casare acordate până acum de Administrația Fondului pentru Mediu în cei 16 ani de când se derulează acest program, totalizând 55.000 de prime de casare acordate în cadrul acestui an", a transmis instituția. 


Potrivit sursei citate, cuantumul primei de casare pentru Programul "Rabla Clasic" este de 6.500 de lei pentru fiecare autovehicul uzat, mai vechi de opt ani, dat spre casare și se acordă pentru achiziționarea unui autovehicul nou al cărui sistem de propulsie generează maximum 120 g de CO2/km, în regim de funcționare mixt (maximum 140 g CO2/km conform standardului WLTP).


De asemenea, la prima de casare se poate adăuga un ecobonus de 1.000 lei în cazul achiziționării unui autovehicul nou, echipat cu sistem de propulsie care generează o cantitate de emisii de maximum 96 g de CO2/km (maximum 105 g CO2/km conform standardului WLTP) și/sau un ecobonus de 1.700 lei la achiziționarea unui autovehicul nou, echipat cu sistem de propulsie hibrid.


În cazul în care se întrunesc ambele condiții, cele două ecobonusuri pot fi cumulate cu prima de casare, ajungându-se astfel la acordarea unei finanțări în cuantum de 9.200 lei.


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.3294 secunde