Vot favorabil în Senat pentru acordarea de facilități fiscale

260
Vot favorabil în Senat pentru acordarea de facilități fiscale - ss-1585679777.jpg

Articole recomandate

Senatorii au dat marți vot favorabil proiectului de lege care prevede o serie de facilități fiscale, amânare și reeșalonare de plăți acordate companiilor și angajaților acestora. S-au înregistrat 87 de voturi pentru, 40 împotrivă și trei abțineri, transmite Agerpres.

Potrivit proiectului, inițiat de PSD, ALDE și Pro România, "la cererea contribuabilului, operator economic, se amână la plată contribuțiile de asigurări sociale aferente veniturilor din salarii și veniturilor asimilate salariilor, așa cum sunt definite la art. 146 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal (...), pentru o perioadă de 3 luni, începând cu luna martie 2020".

"La cererea contribuabilului, operator economic, plata contribuției de asigurări sociale pentru aceste 3 luni se va face eșalonat, în următoarele șase luni ulterioare încetării facilității instituite la lit. a), în proporție de 50% din volumul total scadent. Facilitățile prevăzute la alin. 1 și 2 se acordă sub condiția păstrării valabilității contractelor de muncă existente la data de 1 martie 2020 pentru o perioada de 9 luni de la intrarea în vigoare a prezentei legi. Pe perioada acordării facilităților de la alin. 1 și 2, salariații beneficiază de vechime în muncă, iar contribuțiile sociale obligatorii vor fi completate de la bugetul de stat", se arată în proiect.

Inițiativa legislativă prevede, de asemenea, că, la cererea contribuabilului, operator economic, se amână la plată contribuția asiguratorie pentru muncă aferentă veniturilor din salarii și veniturilor asimilate salariilor, pentru o perioadă de trei luni, începând cu luna martie 2020. Totodată, contribuabilii operatori economici ar urma să nu plătească dobânzi sau penalități de întârziere pentru perioada în care plata contribuțiilor este amânată.

"La cererea beneficiarului, persoane fizice și operatori economici, se amână la plată, pentru o perioada de trei luni, de la data intrării în vigoare a prezentei legi, plata serviciilor de utilități (apă, energie, gaze, salubritate, servicii telefonice și de internet, cablu TV) pentru toți beneficiarii de astfel de servicii de pe teritoriul României. La expirarea perioadei de trei luni, beneficiarii de servicii de utilități vor plăti sumele scadente, eșalonat, pe o perioadă de 12 luni de la expirarea perioadei, fără a li se percepe dobânzi și penalități de întârziere. Furnizorii de servicii de utilități vor eșalona debitele restante fără a depăși raportul de 1/12 pe lună", se precizează în proiectul de lege.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5149 secunde