„Vom construi bugetul pentru 2022 fără noi taxe”, promite ministrul finanțelor

145
„Vom construi bugetul pentru 2022 fără noi taxe”, promite ministrul finanțelor - vomconstruibugetulpentru2022-1639324398.jpg

Articole de la același autor

Adrian Câciu, noul ministru al finanțelor, a decis să se întâlnească periodic cu reprezentanții mediului de afaceri din România, pentru a consolida parteneriatul cu acesta și a asigura sustenabilitatea politicilor financiar-fiscale. La prima întâlnire de săptămâna trecută, de la Ministerul Finanțelor, au participat reprezentanți ai Confederației Naționale pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF), Coaliției pentru Dezvoltarea României (CDR) și Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR).

În cadrul reuniunii, ministrul finanțelor a prezentat cadrul macroeconomic, care va sta la baza proiectului de buget pentru anul 2022, politica fiscală pentru anul următor, necesitatea înființării unui consiliu consultativ la nivelul Ministerului de Finanțe, precum și schemele de ajutor pentru IMM-uri și programele destinate creșterii gradului de digitalizare a economiei.

„Vom construi bugetul pentru 2022 fără noi taxe. Orice modificare a regimului fiscal va fi făcută în mod predictibil, doar în urma unui dialog cu dumneavoastră, reprezentanții mediului de afaceri. Acum România are nevoie de solidaritate pentru a-i proteja pe românii cu venituri mici de creșterea prețurilor, în special a celor de la energie. Vom face asta stimulând economia și firmele care produc în România, indiferent de naționalitatea acționariatului lor, fiindcă tot ceea ce se fabrică în România se face cu angajați români. Un produs fabricat în România înseamnă locuri de muncă pentru români. Susținând producătorii din România, oferim garanții mai mari pentru sute de mii de angajați că vor avea locuri de muncă stabile și sigure”, a declarat Adrian Câciu.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4081 secunde