Video-conferință privind cooperarea economică româno-kazahă

154
Video-conferință privind cooperarea economică româno-kazahă - videoconferintaprivindcooperarea-1604076392.jpg

Articole de la același autor



Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil-Daniel Popescu, și ministrul kazah al Ecologiei, Geologiei și Resurselor naturale, Magzum Maratovich Mirzagaliyev, au condus lucrările celei de a XV-a sesiuni plenare a Comisiei Interguvernamentale româno-kazahe de cooperare economică, în format video-conferință.


În cadrul evenimentului, au fost analizate stadiul și perspectivele relațiilor comercial-economice dintre România și Kazahstan, cele două delegații subliniind importanța dezvoltării cooperării bilaterale, în special prin identificarea și valorificarea oportunităților în domenii de interes comun: energie, transport, investiții, industrie, agricultură, educație și cercetare.


La 31 iulie 2020, volumul total al schimburilor comerciale ale României cu Republica Kazahstan a fost de 729,1 milioane de dolari, din care exportul a fost de 40,8 milioane de dolari, iar importul de  688,3 milioane de dolari.


Față de aceeași perioadă a anului 2019, volumul schimburilor comerciale bilaterale a scăzut cu 34,18%, din care exportul a crescut cu 17,95%, iar importul a scăzut cu 35,86%.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5641 secunde