Veste bună pentru navigatorii români: ST Management le oferă mai multe locuri de muncă!

3381
Veste bună pentru navigatorii români: ST Management le oferă mai multe locuri de muncă! - fondvestebunapentrunavigatoriiro-1568413521.jpg

Articole de la același autor

- Domnule Tridon, compania ST Management este cunoscută în rândul navigatorilor români. După știința mea, are în exploatare o flotă de tancuri de produse petroliere rafinate, de produse chimice și LPG, de la 3.000 tdw până la 19.000 tdw. Pentru corecta informare a cititorilor ziarului nostru, printre care sunt numeroși navigatori, vă rog să ne spuneți ce schimbări au avut loc în cadrul companiei în ultimul timp? 
- Grupul ST Management a fost vândut în timpul acestei veri și navele aparținând Sea Tankers Shipping au fost preluate de grupul Valloeby Shipping din Malta, care deține încă 19 nave similare. De-acum înainte, ST Management își propune să ofere servicii tehnice, de management, de angajare și urmărire a navelor în exploatare și de crewing, de o manieră independentă nu numai pentru navele mai sus menționate. În acest context, relația dintre ST Management și compania de crewing Arpinav din Constanța va continua. Avem intenția să dezvoltăm serviciile de shipmanagement, pentru un portofoliu de clienți diversificat, bazându-ne pe Arpinav pentru serviciile de crewing.


- ST Management are proiecte de construcții de nave noi, de întinerire a flotei? Șantierul Naval din Constanța vă poate sprijini în această direcție.
- Clienții sunt cei ce vor decide în această privință. Ei vor comanda nave noi și ni le vor da în exploatare. Suntem deja în discuții și în căutări cu un client pentru a asigura servicii la navele existente și la cele în construcție. Noi oferim, printre altele, servicii de supervizare a construcțiilor în șantierele navele, dar și pe parte de proiectare și design.


- Câți navigatori muncesc pe navele companiei ST Management, din care câți sunt români?
- Firma Arpinav asigură circa 200 de navigatori pentru ST Management Avem nevoie de navigatori în plus pentru navele pe care le vom prelua în management. De aceea, îi invităm pe toți tinerii ofițeri să candideze la Arpinav, pentru a lucra la noi în anii care vin. 


- Invitația este pentru toate categoriile de ofițeri?
- Da, pentru toate categoriile de ofițeri. În acest moment, compania are nave tanc și nave de gaz. Intenționăm să ne extindem serviciile și la alte tipuri de nave: portcontainere și vrachiere de toate mărimile.


- Este o veste bună pentru navigatorii români. Sunt convins că vor asalta firma de crewing Arpinav cu solicitări. 
- Suntem preocupați să îi alegem pe cei mai buni dintre candidați. 


- Cum apreciați calitatea navigatorilor români?
- Sunt 30 de ani de colaborare între Arpinav și flota noastră. Și aceasta spune totul. Trebuie menționat că rata de retenție a personalului navigant românesc este de peste 90%. Foarte puțini părăsesc compania.


- Printre navigatorii români din compania dumneavoastră sunt și femei?
- Avem un ofițer român femeie. Suntem foarte deschiși în a primi candidaturi din partea ofițerilor femei și a le angaja pe navele noastre. 


- Asigurarea stagiilor de practică pentru cadeți constituie una dintre problemele cu care se confruntă învățământul marinăresc din România. Compania dvs. oferă locuri de practică pentru cadeții români?
- Într-adevăr, aceasta este o problemă pentru întreaga Europă. Noi avem o politică de formare a tinerilor de ofițeri, începând cu stagiul de cadet.


- Piața petrolului este volatilă, generând o serie de probleme pentru flotele de tancuri petroliere. Cum vedeți viitoarea evoluție a shipping-ului din acest sector? 
- Este foarte important să se lucreze într-un grup integrat. Noi suntem o societate de servicii a cărei activitate nu este influențată de valoarea navelor și de veniturile pe care le pot asigura ele. Grija noastră este să fim cei mai buni în domeniul shipmanagement-ului, pentru a ni se încredința navele în exploatare. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6585 secunde