Veste bună! Numărul angajaților este în creștere

135
Veste bună! Numărul angajaților este în creștere - numarulangajatiloresteincrestere-1619543446.jpg

Articole de la același autor

Numărul contractelor noi de muncă a crescut, potrivit informațiilor cuprinse în Registrul General de Evidență a Salariaților, cu 107.062 față de perioada anterioară declanșării epidemiei de COVID – 19. Pe de altă parte, numărul angajatorilor activi a crescut cu 34.386, față de data de 1 ianuarie 2020.

La această evoluție au avut o deosebită contribuție măsurile guvernamentale de stimulare a ocupării și de protejare a locurilor de muncă.

„Îmbucurător este faptul că, numai în primele trei luni și jumătate ale acestui an, numărul de salariați activi a crescut cu 61.274. Efectele pozitive înregistrate în piața muncii ne încurajează să promovăm, cu și mai multă forță, noi măsuri pentru creșterea ocupării, mai ales în acele zone/județe în care numărul locurilor de muncă este încă foarte mic, iar salariile nu sunt suficient de atractive. Relansarea economiei, prin creșterea numărului de angajatori și, implicit, a numărului locuri de muncă bine plătite ne va asigura mai multe resurse bugetare pe care să le putem redistribui către cei care au cu adevărat nevoie”, a declarat ministrul Muncii, Raluca Turcan.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4591 secunde