Veste bună! Emisiile de gaze cu efect de seră din sectorul energetic s-au redus cu 15%

197

Articole de la același autor

Emisiile de gaze cu efect de seră provenite de la toți operatorii care intră sub incidența sistemului UE de comercializare a certificatelor de emisii (EU ETS) au scăzut cu 8,7% în 2019, comparativ cu nivelurile din 2018, informează Comisia Europeană. Conform EU ETS, toți operatorii au avut obligația de a raporta, până la 31 martie 2020, emisiile lor verificate pentru anul 2019 și de a restitui suficiente certificate aferente acestor emisii până la 30 aprilie 2020.

Trecerea de la cărbune și lignit la energii din surse regenerabile și gaz este motivul pentru care am asistat la reducerea cu 15% a emisiilor provenite din sectorul energetic, în timp ce emisiile provenite din industrii au scăzut cu 2%. Sectorul aviației a generat o creștere a emisiilor de 1% în 2019, comparativ cu anul precedent.

ETS este o piatră de temelie a politicii UE de combatere a schimbărilor climatice, ce include industriile care generează aproximativ 45% din emisiile de gaze cu efect de seră la nivelul UE. Acesta limitează emisiile provenite de la peste 11.000 de centrale electrice, instalații industriale și companii aeriene. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.9424 secunde