Veniturile Companiei Naționale de Căi Ferate "CFR", amputate de pandemie

210
Veniturile Companiei Naționale de Căi Ferate

Articole de la același autor

Bugetul de venituri și cheltuieli pe anul 2020 al Companiei Naționale de Căi Ferate „CFR” – SA urmează să fie rectificat. Activitatea companiei a avut de suferit de pe urma pandemiei Covid-19, veniturile sale reducându-se ca urmare a diminuării activității operatorilor de transport feroviar de marfă și călători, dar și a reducerii veniturilor din vânzarea activelor și pentru că nu s-a mai valorificat întreaga cantitate de deșeuri feroase ce urma a fi vândută prin licitație la Bursa Română de Mărfuri.

În proiectul de rectificare a bugetului, „CFR” – SA a propus:

- reducerea veniturilor proprii cu 16,62%;

- reducerea veniturilor din subvenții pentru investiții cu 16,15%;

- creșterea veniturilor din transferuri bugetare cu 12,10%;

- reducerea cheltuielilor totale cu 7,76%, ca urmare a reducerii tuturor elementelor de cheltuială finanțate din veniturile proprii.

Rezultatul brut - pierdere în valoare de 392.662,51 mii lei - rămâne nemodificat. Câștigul mediu lunar pe salariat, programat în proiectul bugetului de venituri și cheltuieli rectificat pe anul 2020 este mai mic cu 0,36%.

Suma plăților restante crește de la 53.838 mii lei la 300.000 mii lei.

La data de 31 august 2020, compania feroviară acumulase datorii în valoare de 257.316,36 mii lei către furnizorii de materiale, produse, echipamente și servicii pentru infrastructura feroviară, care sunt filialele proprii: Electrificare CFR SA, Informatică Feroviară SA și Telecomunicații CFR SA.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7111 secunde