Vâlcov: Băncile nu vor pleca din România; vor avea în continuare profit cu 20-30% peste media UE

163
Vâlcov: Băncile nu vor pleca din România; vor avea în continuare profit cu 20-30% peste media UE - condamnarealuidariusvalcovceamai-1551128979.jpg

Articole recomandate

Consilierul premierului pe probleme economice, Darius Vâlcov, consideră că băncile nu intenționează să renunțe la operațiunile din România, chiar dacă profitul lor nu va mai fi de trei ori mai mare decât media Uniunii Europene, ci doar cu 20-30 de procente mai mare după aplicarea prevederilor OUG 114/2018.

"Spunea cineva că or să plece băncile. Nu or să plece băncile, că de la triplu, vor avea doar 20-30% peste media Uniunii Europene. De la triplu față de media Uniunii Europene. Noi credem că este suficient. (...) Noi, vorbim de Guvernul României și de coaliția de guvernare PSD-ALDE", a declarat Vâlcov la TVR 1.

El a adăugat că obiectivul Guvernului este ca ratele pe care cetățenii le plătesc la credite să se reducă la jumătate.

"În momentul în care am luat această decizie, ne-am uitat la comportamentul băncilor din ultimii 30 de ani și am constatat, fără nicio excepție, că în fiecare an ratele la dobânzi la creditele pe care le iau românii sunt de două, trei, patru, cinci, până la șapte ori mai mari decât în restul Uniunii Europene. (...) De fiecare dată se primește un răspuns (...), și anume riscul de țară. (...) Această creștere care s-a produs în ultimii doi ani de zile s-a produs artificial, fără să aibă niciun motiv la bază. (...) La discuții le-am zis un singur lucru: în momentul în care vrem să mergem mai departe în relația Guvern - bănci, trebuie să scădem ratele la jumătate. (...) De ce? Pentru că și atunci este cu 20-30% peste media Uniunii Europene. (...) Până la sfârșitul acestui an, Guvernul și-a propus ca ratele la creditele românilor să coboare la jumătate", a mai spus Darius Vâlcov. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 25 Februarie 2019
Stire din Economie : Pulsul vămilor românești
Luni, 25 Februarie 2019
Stire din Economie : Economia europeană, pe scurt
Duminică, 24 Februarie 2019
Stire din Economie : Incendiu pe o navă în reparații
Sâmbătă, 23 Februarie 2019
Stire din Economie : Se scumpește energia electrică!
Pagina a fost generata in 1.5368 secunde