UZPR celebrează, astăzi, Ziua Ziaristului Român

169
UZPR celebrează, astăzi, Ziua Ziaristului Român - uzprcelebreazaziuaziaristuluirom-1561676037.jpg

Articole de la același autor

Vineri, 28 iunie, la Palatul Parlamentului, în sala "Constantin Brâncuși", începând cu ora 17, vor avea loc două evenimente organizate de Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România. 


În cadrul Premiilor "Eminescu, ziaristul", ediția a VII-a, vor fi acorde trofee, intitulate sugestiv "Izvorul", unor personalități marcante, care și-au dedicat o parte din viața lor cercetării, activității, împlinirilor, precum și promovării operei marelui ziarist și poet național Mihai Eminescu. Acestea sunt Adrian Dinu Rachieru, Emilian Marcu, Teodor Nedelcea și Aurel Ștefanachi. 
De asemenea, juriul dorește să cinstească memoria regretatului om de cultură, fost președinte al Ligii Culturale pentru Unitatea Românilor de Pretutindeni, Victor Crăciun, un împătimit patriot și promotor al spiritului eminescian în țară și peste hotare, prin acordarea trofeului "IN MEMORIAM", care va fi înmânat distinsei doamne Cristiana Crăciun. 


Celebrarea Zilei Ziaristului Român este cel de-al doilea eveniment al zilei. UZPR a propus, în urmă cu patru ani, să se instituie, pe 28 iunie, Ziua Ziaristului Român. Până când Parlamentul va legifera această dată, UZPR va celebra ziua, care a marcat în 1883, dispariția din viața publică de gazetar a lui Mihai Eminescu, prin intervenția violentă a oficialilor vremii. 


În cadrul evenimentului, vor fi acordate distincții unui mare număr de jurnaliști "care, în anul 2018, s-au remarcat printr-o activitate consistentă și constantă, de calitate, în presa scrisă, în producțiile de radio și televiziune, sau prin apariția cărților de publicistică". 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8032 secunde