Unui salvator american i-a fost decernat premiul IMO pentru vitejie excepțională pe mare

251
Unui salvator american i-a fost decernat premiul IMO pentru vitejie excepțională pe mare - unuisalvatoramericaniafostdecern-1574635920.jpg

Articole de la același autor

Ceremonia de decernare a premiilor Organizației Maritime Internaționale (IMO) va avea loc astăzi, 25 noiembrie 2019. 
Ofițerul Michael Kelly, un înotător salvator din cadrul Gărzii de Coastă a Statelor Unite, va primi premiul IMO pe 2019 pentru vitejie excepțională pe mare, pentru curajul, perseverența și îndemânarea cu care a salvat patru supraviețuitori de pe o plută, în condiții de vânt extrem de puternic și valuri uriașe.


În acea zi furtunoasă, echipajul elicopterului de salvare CG6032 a fost îndrumat să ofere asistență navei de pescuit "Aaron andi Melissa II", care se scufunda. Cei patru membri ai echipajului abandonau nava în condiții meteorologice foarte severe, la 70 de mile de coasta Portland, Maine, Statele Unite.


După decolare, elicopterul s-a confruntat cu turbulențe foarte puternice și rafale de vânt de până la 60 de noduri. Când a ajuns la locul accidentului, a fost localizată o plută de salvare, care era lovită de valurile furioase.
Michael Kelly a fost coborât imediat în apa rece și luptându-se cu valuri de 20 de metri a ajuns la pluta, care, împinsă de vânt, se deplasa cu viteza de 50 de noduri.


Cei patru supraviețuitori se aflau în situație critică, suferind de hipotermie. Doi nu puteau să înoate, în timp ce pluta inundată era în pericol de a se răsturna. Demonstrând o rezistență deosebită, Michael Kelly i-a scos pe supraviețuitori din plută, unul câte unul, înotând din răsputeri pentru a-i menține la suprafața și i-a pus în coșul de salvare, pentru a fi ridicați în siguranță.
După fiecare salvare, Kelly era nevoit să reia lupta de la început, deoarece vântul puternic împinsese pluta mai departe. A luptat în condiții meteorologice extreme, până la epuizare fizică și psihică, pentru a salva viața a patru navigatori aflați în pericol.


Un complet de judecători a decis că salvarea efectuată de Michael Kelly merită cel mai mare premiu. Decizia a fost aprobată de Consiliul IMO la cea de-a 122-a sesiune a sa, de la Londra (15 - 19 iulie).


Premiul anual a fost înființat de IMO pentru a oferi recunoaștere internațională celor care, cu riscul de a-și pierde propria viață, îndeplinesc acte de vitejie excepțională, afișând curaj excepțional în încercarea de a salva viața pe mare sau în încercarea de a preveni sau a atenua daunele aduse mediului marin.


Beneficiarul premiului este invitat la o ceremonie specială a IMO pentru a primi o medalie și un certificat care menționează actul de curaj excepțional.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3168 secunde