Uniunea Europeană monitorizează emisiile de CO2 ale navelor

282
Uniunea Europeană monitorizează emisiile de CO2 ale navelor - uniunea-1572205218.jpg

Articole de la același autor

UE reduce birocrația pentru proprietarii de nave (care sunt obligați să raporteze consumul de combustibili), dar menține standardele înalte în materie de monitorizare a emisiilor de CO2 generate de transporturile maritime. 


La sfârșitul săptămânii trecute, ambasadorii la UE ai statelor membre au convenit asupra poziției lor privind actualizarea normelor UE. Sectorul transporturilor maritime trebuie să devină mai eficient din punct de vedere energetic și să utilizeze mai puțin combustibil, pentru a contribui la îndeplinirea obiectivelor climatice. 


Începând din 2019, proprietarii de nave sunt obligați să monitorizeze consumul de carburanți și să îl raporteze în cadrul a două sisteme: cel al UE și cel al Organizației Maritime internaționale. 


Activitatea globală de transport maritim generează cantități semnificative de emisii de gaze cu efect de seră și contribuie la schimbările climatice, din cauza consumului considerabil de combustibili fosili. Emisiile din transportul maritim internațional sunt estimate la aproximativ 2-3% din totalul emisiilor globale de gaze cu efect de seră. Acest procent reprezintă mai mult decât emisiile oricărui stat din UE. Dacă sectorul de transport maritim ar fi o țară, ar ocupa locul al șaselea în ceea ce privește emisiile în lume. 


La nivelul UE, emisiile de CO2 generate de transportul maritim au crescut cu 48% între 1990 și 2008. În 2015, transportul maritim a cauzat 13% din totalul emisiilor de gaze cu efect de seră din UE din sectorul transporturilor.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 28 Octombrie 2019
Stire din Economie : Știri din industriile mării
Pagina a fost generata in 0.6962 secunde