Unde ne trimit agențiile de turism să ne petrecem Paștele

795
Unde ne trimit agențiile de turism să ne petrecem Paștele - jerusalem-1330868681.jpg
Austria, Belgia, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croația, Egipt, Franța, Grecia, Italia, Israel, Muntenegru, Olanda, Polonia, Portugalia, Rusia, Turcia, Spania sau destinații exotice ca Thailanda, Republica Dominicană, Sri Lanka sau Peru. Acestea sunt, în mare, destinațiile pe care ni le propun agențiile de turism constănțene pentru petrecerea Paștelui din acest an.

Lăsând alte destinații la o parte, Israelul este o destinație unde cu siguranță mulți creștini ar vrea să ajungă, măcar odată în viață. Prețul unui sejur nu este însă accesibil oricui. Opt zile în Israel, cu plecare pe 12 aprilie, costă în jur de 350 de euro. În acest preț sunt incluse biletul de avion, șapte nopți de cazare cu demipensiune în hoteluri de trei și patru stele (din Ierusalim, Bethleem și Nazareth), transferul aeroport - hotel - aeroport, ghid și preot însoțitor de grup din partea agenției. Se adaugă însă taxele de aeroport 160 euro, 40 - 50 de euro bacșișuri, intrările la obiectivele turistice, suplimentul pentru perioada de Paște, așadar o singură persoană ar avea nevoie de cel puțin 700 de euro, fără alte cheltuieli suplimentare.

Pentru constănțenii care nu Țara Sfântă reprezintă acum o atracție și care nici nu au un buget atât de consistent, agențiile de turism propun Grecia. Cinci zile, începând cu 12 aprilie, în cunoscuta Paralia Katerini costă în jur de 80 de euro. Transportul se face cu autocarul, dar se asigură doar micul dejun și asistența turistică.

Parisul ar putea fi o altă variantă, chiar și pentru Paște, căci mulți sunt cei care ar da orice pentru o croazieră pe Sena, primăvara. Cinci zile în orașul iubirii costă puțin peste 500 de euro/persoană.

Pentru o vacanță în Peru, de exemplu, se schimbă datele problemei. Constănțenii care vor să petreacă Paștele acolo trebuie să scoată din buzunar cel puțin 1.600 de euro/persoană pentru nouă zile (plecarea în acest caz este pe 9 aprilie). Cu siguranță însă experiența este una deosebită.

v v v

Pe de altă parte, pe litoralul nostru nici măcar nu s-au început pregătirile. Mai că nu-i așteaptă nimeni pe românii care ar vrea să ajungă la mare, fie și în aprilie. Numărul hotelurilor ce vor fi deschise în perioada Paștelui se pot număra pe degetele de la o mână. Chiar dacă nu ne place să o recunoaștem, bulgarii au furat iarăși startul. Doar în stațiunea Albena pregătirile sunt în toi pentru cel puțin trei mii de români, atât cât sunt așteptați de Paște.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3832 secunde