Undă verde pentru înființarea unui comparator RCA la nivel de piață

Luni, 06 Iulie 2020, 18:21
121
Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România (BAAR) va demara un proiect de implementare a unui comparator online pentru primele RCA, informează organizația. Potrivit sursei citate, comparatorul va fi administrat de BAAR.

Prin intermediul acestui nou instrument, asigurații vor putea obține online informații privind prețul poliței RCA, având, în același timp, siguranța respectării legislației în vigoare și criteriile de securitate a informațiilor.

BAAR a consultat de curând atât Autoritatea de Supraveghere Financiară, cât și Consiliul Concurenței și va proceda la operaționalizarea unui sistem de informare a consumatorilor de asigurări RCA cu privire la nivelul estimativ al primelor de asigurare RCA la oricare dintre asigurătorii autorizați care au dreptul să practice această formă de asigurare pe teritoriul României.

Scopul acestui comparator este acela de a veni în sprijinul consumatorilor, prin facilitarea accesului acestora la informații corecte și obiective.Pagina a fost generata in 0.2599 secunde