Un proiect hidroenergetic sută la sută românesc

193
Un proiect hidroenergetic sută la sută românesc - unproiecthidroenergeticsutalasut-1564605113.jpg

Articole de la același autor

Centrala hidroelectrică Bretea, construită în zona Hațeg, pe râul Strei, sectorul Subcetate a obținut licențierea și a intrat în producție, a anunțat Ministerul Energiei. Investiția – în valoare de peste 197 milioane lei, a fost realizată de Hidroelectrica din surse proprii. Noua unitate de producție aduce în sistemul energetic național un plus de aproximativ 33 GWh pe an. Electricitatea este produsă de două turbine Kaplan, având o putere instalată de 6,282 MW fiecare.


Compania Hidroelectrica va continua investițiile în această zonă, prin procesul de deschidere a documentației inițiale a licitației pentru retehnologizarea de importanță majoră de la Vidraru.


Centrala hidroelectrică Bretea este un proiect sută la sută românesc: a fost proiectată de ISPH București, execuția lucrărilor a fost realizată de Hidroconstrucția SA București prin Sucursala Râul Mare Hațeg, iar montajul echipamentelor furnizate de UCM Reșița a fost asigurat de Energomontaj SA București.


Obiectivul de investiții AHE Strei, din care face parte centrala de la Bretea, a fost gândit pentru valorificarea potențialului hidroenergetic al cursului inferior al râului Strei, prin realizarea de hidrocentrale cu o putere instalată totală de 84.25 MW și o producție de energie electrică, de 164.52 Mwh.


Amenajarea hidroenergetică a râului Strei constă în realizarea a trei baraje și șapte hidrocentrale care asigură regularizarea debitului râului Strei pe o lungime de 32,5 km. 






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0259 secunde