Un nou termen privind redirecționarea cotelor din impozitul pe venit

Joi, 14 Mai 2020
130
Persoanele care vor să redirecționeze sume din impozitul pe venit aferent anului 2019 către ONG-uri și alte entități nonprofit vor putea să depună formularele cu datele entităților alese până la data de 30 iunie 2020, noul termen stabilit și pentru depunerea declarației unice.

Bonificațiile acordate pentru declarația unică, de până la 10% din impozitul datorat, nu afectează sumele din impozitul pe venit aferent anului 2019 în cazul contribuabililor care dispun asupra destinației unei sume reprezentând până la 3,5% din impozitul pe venit, pe baza declarației unice. Astfel, sumele redirecționate vor fi calculate la valoarea impozitului datorat, fără diminuările oferite de bonificații.

La începutul acestui an, Guvernul a aprobat propunerea MFP de a prelungi termenul de depunere a formularului 230 de la 15 martie până la data de 25 mai, termen care a fost din nou prelungit până la data de 30 iunie.

Întrucât, în cursul anului 2019, măsura privind susținerea entităților nonprofit, a unităților de cult sau pentru acordarea de burse private a fost modificată începând cu veniturile lunii aprilie 2019 (2% ianuarie - martie; 3,5% aprilie - decembrie), iar persoanele fizice care au optat pentru distribuirea sumelor din impozitul pe venit au utilizat două formulare, câte unul pentru fiecare perioadă, ANAF a publicat în luna martie a acestui an și un formular simplificat, care cuprinde ambele perioade de raportare. Pagina a fost generata in 0.3487 secunde