Un nou termen pentru firmele din turism

Miercuri, 06 Mai 2020
164
Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri a prelungit termenul pentru completarea formularului dedicat operatorilor economici din turism până la data de 15 mai 2020. Acesta poate fi accesat pe platforma https://csu.prevenire.gov.ro/, secțiunea formulare.


"Am prelungit termenul prevăzut inițial, respectiv marți, 5 mai, pentru a oferi un răgaz operatorilor economici din turism, care în această perioadă sunt foarte încărcați cu solicitări din partea turiștilor, care zi de zi fac demersuri pentru soluționarea acestora sau propun noi măsuri pentru siguranța și sănătatea clienților, pentru momentul repornirii turismului din acest sezon. Așadar, operatorii care nu au reușit până în prezent să completeze formularul online o pot face până pe data de 15 mai. Deși nu este obligatoriu, le recomand să o facă, fiind un demers care își propune să vină atât în sprijinul lor, cât și al turiștilor", a declarat Emil-Răzvan Pîrjol, secretar de stat în Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri – Direcția Generală Turism.
Aplicația dedicată operatorilor economici din turism a fost lansată pe data de 22 aprilie 2020. Prin intermediul acesteia se colectează digital informații financiare din partea operatorilor economici, referitoare la sumele încasate în avans de la clienți pentru pachetele de servicii de călătorie (o combinație de cel puțin două tipuri diferite de servicii de călătorie, spre exemplu transport și cazare) și serviciile unice de călătorie (spre exemplu, doar cazare cu eventuale servicii de masă incluse), totodată despre plățile efectuate către partenerii externi, dar se are în vedere și evidența resurselor umane existente la nivelul acestora (numărul de contracte suspendate, anulate, cu program redus, cât și numărul de contracte suspendate din alte motive).


Informațiile furnizate de operatorii economici din turism vor fi centralizate, însumate și analizate la nivelul Direcției Generale Turism din Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, în vederea estimării impactului economic asupra acestui sector de activitate, în contextul crizei provocate de noul coronavirus.


Pagina a fost generata in 0.3194 secunde