Un nou atac cibernetic în shipping-ul internațional

246
Un nou atac cibernetic în shipping-ul internațional - unnouatacciberneticinshippinguli-1601490363.jpg

Articole de la același autor

Concernul CMA CGM – unul dintre cei mai mari jucători de pe piața transportului maritim de mărfuri containerizate – a anunțat luni, 28 septembrie 2020, că se confruntă cu un atac cibernetic, care îi afectează serverele sale periferice.

În comunicatul postat pe site-ul său se precizează următoarele:

„Grupul CMA CGM, care a făcut obiectul unui atac cibernetic, a întrerupt ca măsură de precauție toate accesele externe la rețeaua și aplicațiile lor computerizate pentru a preveni răspândirea malware-ului. Acest malware a putut fi rapid izolat și toate măsurile de protecție necesare implementate. Toate comunicațiile către și de la Grupul CMA CGM sunt sigure, inclusiv e-mailuri, fișiere transmise și interfețe electronice de date (EDI). Operațiunile maritime și portuare funcționează normal. Funcționalitățile de rezervare rămân în funcțiune. Soluții alternative la site-ul e-business sunt disponibile pentru a sprijini continuitatea afacerii pentru clienții CMA CGM Group.

Toate echipele Grupului rămân pe deplin mobilizate pentru a-și servi clienții și partenerii.”


De-a lungul anilor, atacurile cibernetice împotriva industriei maritime s-au înmulțit. În 2014, hackerii au oprit funcționarea unei platforme petroliere, iar computerul alteia a fost atât de afectat, încât a fost nevoie de 19 zile pentru a-l reporni.

Într-unul dintre atacurile cibernetice lansate din China, au fost furate înregistrări financiare, date despre clienți și documente de expediție a mărfurilor de la șapte companii de shipping și logistice.

Porturi Barcelona și San Diego au fost victimele atacurilor cibernetice în 2018. În același an, constructorul australian de nave Austal a fost lovit de hackeri, iar atacul asupra armatorului american COSCO a paralizat jumătate din rețeaua informatică a acestuia.

În anul 2020, operatorul unei rețele de conducte de gaze din Statele Unite și compania de transport maritim MSC au fost afectați de atacurile piraților cibernetici. Recent, sistemele de operare tehnologică din portul Shahid Rajee din Iran au fost lovite de hackeri, fiind date peste cap toate operațiunile portuare.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.2352 secunde