Un gigant petrolier din Spania părăsește România

557
Un gigant petrolier din Spania părăsește România - sonda-1541089470.jpg

Articole recomandate

OMV Petrom devine unic titular și operator pentru patru perimetre de explorare onshore după retragerea gigantului spaniol, ce îi era asociat.


OMV Petrom a anunțat joi că a devenit unic titular și operator pentru patru perimetre de explorare onshore după retragerea companiei Repsol. Agenția Națională pentru Resurse Minerale (ANRM) a aprobat preluarea de către OMV Petrom a participației deținute de Repsol, potrivit companiei, informează digi24.ro.


"După aprobarea ANRM, OMV Petrom devine unic titular și operator al perimetrelor de explorare V Băicoi, VII Târgoviște, XII Pitești și XIII Târgu Jiu. Acordurile de farm-out au fost încheiate în 2013, OMV Petrom fiind operator și deținătorul unei participații de 51%, în timp ce Repsol a deținut o participație de 49%", se arată în comunicat.


În trimestrul al doilea al acestui an, Repsol a informat OMV Petrom despre intenția de a se retrage din aceste concesiuni și părțile au ajuns la un acord, condiționat de aprobarea autorităților. Astfel, OMV Petrom va continua proiectele în derulare și va prelua angajamentele din cadrul acordurilor de concesiune.


"Investițiile realizate până acum în cadrul acestor asocieri în baza acordurilor de exploatare în participație se ridică la peste 200 de milioane de dolari și includ achiziția de date 2D și 3D, precum și forajul a două sonde complexe de mare adâncime și cu presiune ridicată. În prezent, o a treia sonda de explorare este in foraj, la o adâncime de sub 5.000m", se arată în comunicat.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0975 secunde