Umoriștii constănțeni vor lansa un nou volum colectiv

Luni, 11 Noiembrie 2019, 17:09
143
Se află sub tipar un nou volum colectiv al Clubului Umoriștilor Constănțeni. Sub titlul "SATIRĂ ȘI UMOR CU VÂNT BUN DIN PUPA" sunt adunate epigrame, poezii vesele, proză scurtă și caricaturi semnate de 17 autori: FLORIN ALEXANDRU, TRAIAN BRĂTIANU, PETRU BRUMĂ, FLORENTINA LOREDANA DALIAN, ANANIE GAGNIUC, CONSTANTIN GORNEA, CONSTANTIN IORDAN, LIVIU KAITER, LEONTE NĂSTASE, DAN NOREA, ION RUSE, LUMINIȚA SCARLAT, LILIANA STOICA, ION TIȚA‑CĂLIN, IONUȚ‑DANIEL ȚUCĂ, GABRIELA VLAD și ROLAND‑FLORIN VOINESCU. Coperțile 1 – 4 sunt ilustrate de maestrul LEONTE NĂSTASE.


Volumul este dedicat Sindicatului Liber al Navigatorilor, la împlinirea a 30 de ani de existență, și tuturor marinarilor români de ieri și de astăzi. 


Postfața semnată de ADRIAN MIHĂLCIOIU, COSTICĂ STICI ȘI AUREL STOICA cuprinde a amplă și interesantă cronică în date a luptei purtate de această organizație pentru apărarea drepturilor lupilor de mare, timp de trei decenii.
Noua realizare editorială se adaugă seriei celor cinci volume colective semnate de membrii aceste grupări artistice: "Prăvălia cu umor   Caietele Clubului Umoriștilor Constănțeni", volumul I (2010) și volumul II (2013), "Containerul cu umor" (2016), "Vaporul cu umor" (2017) și "Fabrica de umor" (2018).


Lansarea volumului, la care vă invităm de pe acum, va avea loc în prima jumătate a lunii decembrie 2019. Data evenimentului o vom anunța din timp. 


Articole din aceeaşi secţiune

Pagina a fost generata in 0.4793 secunde