UE va institui lista neagră a transportatorilor

155
UE va institui lista neagră a transportatorilor - uevainstituilistaneagraatranspor-1637868576.jpg

Articole de la același autor

Uniunea Europeană intenționează să instituie lista neagră a operatorilor de transport implicați în facilitarea introducerii ilegale de persoane sau a traficului de persoane.

Comisia Europeană propune un nou cadru legislativ care să-i permită Uniunii să adopte măsuri specifice împotriva operatorilor de transport, indiferent de modul de transport (terestru, aerian, pe căile navigabile interioare și pe mare), care sunt implicați în activități de introducere ilegală de persoane sau de trafic de persoane către Uniunea Europeană sau care facilitează aceste activități. Măsurile ar urma să fie proporționale și stabilite de la caz la caz. Printre tipurile de măsuri s-ar putea număra limitarea operațiunilor pe piața Uniunii, suspendarea licențelor sau a autorizațiilor, suspendarea drepturilor de a realimenta cu combustibil sau de a efectua activități de întreținere pe teritoriul UE, precum și interdicția de a tranzita sau de a survola teritoriul UE, de a efectua opriri tehnice sau de a face escală în porturile UE.

Necesitatea instituirii acestei măsuri a fost determinată de criza migranților provocată de Belarus la granițele UE, criză care n-ar fi fost posibilă fără implicarea unor transportatori. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3564 secunde