UE și FMI verifică din nou finanțele Greciei

383
UE și FMI verifică din nou finanțele Greciei - eurothumbnail-1313675265.jpg

Troica formată din Comisia Europeană (CE), Banca Centrală Europeană (BCE) și Fondul Monetar Internațional (FMI) au început, azi, un nou audit al finanțelor Greciei, înaintea furnizării, în septembrie, a celei de-a șasea tranșe de împrumut, de opt miliarde de euro. Misiunea face parte din verificările regulate la care sunt supuse finanțele statului elen, care aplică un program strict de austeritate din 2010, în schimbul unui împrumut de 110 miliarde de euro, din care a primit deja 65 de miliarde de euro.

Troica va verifica, împreună cu reprezentanții Ministerului elen de Finanțe, evoluția programului de redresare economică, a declarat o sursă apropiată situației, citată de Mediafax.

Discuțiile se vor referi și la întârzierea încasărilor bugetare și a programului de privatizare care trebuie să aducă 50 de miliarde de euro până în 2015.

Ar trebui totodată discutată procedura de schimb al obligațiunilor de stat deținute de băncile elene, inclusă în noul plan de salvare a Greciei aprobat pe 21 iulie, la un summit extraordinar al liderilor din zona euro.

Noul plan, de 160 de miliarde de euro, din care 109 miliarde de euro vor fi furnizate de UE și FMI până în 2014, prevede și contribuția voluntară a sectorului privat, de 54 de miliarde de euro, pe o perioadă de trei ani, și de 135 de miliarde de euro pe zece ani.

Contribuția sectorului privat ar trebui să aibă loc printr-un mecanism de rostogolire, prin care investitorii vor schimba voluntar obligațiunile elene ajunse la maturitate cu altele noi, cu maturitate mai lungă.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3277 secunde