Turismul mondial a suferit pierderi de 320 de miliarde de dolari din cauza pandemiei, în doar cinci luni

121
Turismul mondial a suferit pierderi de 320 de miliarde de dolari din cauza pandemiei, în doar cinci luni - madrid-1595954847.jpg

Articole recomandate

Industria turistică mondială a pierdut aproape 320 de miliarde de dolari, în perioada ianuarie - mai 2020, potrivit Organizației Mondiale a Turismului, scrie BBC.


În intervalul ianuarie-mai 2020, numărul turiștilor a scăzut cu 56% (aproximativ 300 de milioane de vizitatori) comparativ cu aceeași perioadă a anului 2019. Pierderile sunt estimate la 320 de miliarde de dolari.


"Este vorba despre pierderi de trei ori mai mari decât cele înregistrate de turismul internațional în timpul crizei economice din 2009", anunță Organizația Mondială a Turismului, o agenție din cadrul Națiunilor Unite cu sediul la Madrid.


Turismul a început să se relanseze într-un ritm lent, în special în emisfera nordică, dar "indicele privind încrederea este la un nivel scăzut istoric". Printre riscurile cu care se confruntă sectorul turismului figurează recrudescența virusului și posibilitatea impunerii unor noi restricții de călătorie.


"Datele recente indică clar importanța repornirii industriei turistice imediat ce este sigur", a declarat secretarul general al OMT, Zurab Pololikashvili.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8752 secunde