Transporturile românești vor avea master-plan

463
Transporturile românești vor avea master-plan - chimpexconstanta2-1334590686.jpg
România va avea pentru prima oară în istorie un master - plan general al transporturilor. El va fi o proiecție a evoluției tuturor categoriilor de transport în următoarele două decenii. Master-planul valabil până în 2030 va fi un instrument de care statul, investitorii și toți operatorii de transport vor trebui să țină cont în deciziile lor. El va avea același rol pe care planul general de urbanism îl joacă în viața unei localități.

Master - plan va fi realizat în baza a două contracte finanțate din fonduri europene nerambursabile, în cadrul Axei 4 de Asistență Tehnică a Programului Ope-rațional Sectorial - Transporturi. Valoarea totală a serviciilor de asistență tehnică contractate pentru elaborarea lui este de 16,07 milioane lei.

"Cele două proiecte semnate sunt temelia unei construcții pe termen lung în cadrul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii și a Programului Operațional Sectorial - Transporturi, venind și în întâmpinarea discuțiilor avute în ultimul timp cu DG REGIO și alți parteneri europeni. Am fi avut nevoie de aceste proiecte încă din 2007, dar cu ajutorul lor vom putea suplini nevoile mari de asistență tehnică și vom putea dezvolta un master-plan general de transport în România, asigurând predictibilitate și orientare spre rezultate în politicile MTI. În plus, vom putea construi un program operațional viabil și o autoritate de management eficientă și în perspectiva următoarei programări financiare a UE", a declarat ministrul Alexandru Nazare. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5667 secunde