Transgaz a început construcția conductei BRUA

221
Transgaz a început construcția conductei BRUA - transgaz-1528115214.jpg

Articole de la același autor

Compania Transgaz a demarat ieri, 4 iunie 2018, construcția conductei BRUA, un proiect de interes național. Transgaz construiește infrastructura de pe teritoriul României, din coridorul Bulgaria - România - Ungaria - Austria, faza 1. Proiectul este susținut de Comisia Europeană, fiind important la nivel național și regional, pentru diversificarea surselor de gaz.


Proiectul BRUA - faza 1 presupune construcția conductei de transport gaze naturale Podișor-Recaș, în lungime de 479 km, cu diametru de 32" (Dn 800) și presiunea de proiectare de 63 bar. Valoarea totală estimată pentru faza I este de 478,6 milioane euro.


În cadrul BRUA - faza I, Transgaz lucrează deja, din 14 aprilie, la cele trei stații de comprimare gaze de la Podișor, Jupa și Bibești, 40% din cheltuielile eligibile estimate fiind acoperite de Uniunea Europeană, printr-un grant în valoare de 179,3 milioane de euro.


"Proiectul este unul strategic pentru România, pentru Ministerul Economiei și pentru Transgaz. Calendarul lucrărilor trebuie respectat cu strictețe, pentru că este un proiect de investiții mult prea important ca să existe devieri de la grafic. Știu că Transgaz este implicat și în alte proiecte de anvergură, cum este cel din Republica Moldova, și am încredere în capacitatea companiei de a acorda proiectului BRUA importanța cuvenită", a afirmat Dănuț Andrușcă - ministrul Economiei.


Directorul general al Transgaz, Ion Sterian, a declarat, la rândul său, că transportatorul național de gaze are resursele și capacitatea necesare pentru finalizarea proiectului BRUA, cu respectarea angajamentelor financiare și a termenelor asumate. "Lucrările le supraveghem cu exigență și la firul liniar, adică la conductă și la stațiile de comprimare. Suntem în contact permanent cu constructorii ca să ne asigurăm că lucrările sunt în grafic și că îndeplinesc standardele de calitate și siguranță necesare. Segmentul BRUA de pe teritoriul Românei ne va permite să încasăm sume importante de bani din tarifele de transport și tranzit", a spus Ion Sterian.


La finalizarea fazei I a proiectului BRUA se va asigura fluxul bidirecțional de gaze naturale spre: Bulgaria - prin interconectorul Giurgiu - Ruse, 1,5 miliarde Smc/an (171.000 Smc/h), la 30 bar la graniță și Ungaria - prin interconectorul Horia - Csanadpalota, a 1,75 miliarde Smc/an (200.000 Smc/h), la 40 bar la graniță.


Proiectul BRUA Faza I este prioritar la nivel național și regional. El este inclus în lista proiectelor Central East South Europe Gas Connectivity (CESEC), pentru că aduce o contribuție semnificativă la creșterea siguranței în aprovizionarea cu gaze naturale și a gradului de interconectivitate regională.


SNTGN Transgaz SA Mediaș este una dintre cele mai importante companii din portofoliul Ministerului Economiei. Operatorul tehnic al Sistemului Național de Transport (SNT) gaze naturale, asigură îndeplinirea strategiei naționale privind transportul intern și internațional al gazelor naturale și dispecerizarea gazelor naturale, în condiții de eficiență, transparență, siguranță, acces nediscriminatoriu și competitivitate.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 28 Aprilie 2018
Stire din Economie : Meridianele economiei
Pagina a fost generata in 0.5247 secunde