Terminalul de cereale Comvex va intra în exploatare în februarie 2019

512

Articole de la același autor

La începutul lunii mai 2017, au început lucrările de construcție a terminalului de cereale Comvex, un obiectiv cu capacitatea de depozitare de 200.000 de tone.

În prezent, lucrările sunt foarte avansate, astfel că terminalul va putea intra în exploatare în februarie 2019, a declarat, pentru cotidianul "Cuget Liber", Viorel Panait, directorul general al companiei Comvex.

"Terminal pune în valoare o infrastructură ce va putea fi valorificată în interesul tuturor. Este vorba de podul de peste Canalul Dunăre - Marea Neagră, de la Km 0 + 550 de metri, autostrada A2, care își descarcă traficul în zona porții nr. 7 a portului Constanța, noua capacitate feroviară din zona fluvio-maritimă, terminalul de barje și terminalul de remorchere, toate realizate cu mari eforturi din partea Administrației portuare. Noi convertim o dană de mare adâncime, dar vom menține capacitatea de a opera materii prime siderurgice și cărbune pentru industria energetică. Prin această investiție, dăm posibilitatea portului Constanța să aducă nave de capacitate mai mare. Astfel, rata de încărcare totală a portului va crește la peste 35.000 de tone de cereale pe zi. Portul Constanța se va repoziționa pe piața Mării Negre. Noi promovăm conceptul de terminal public, în sensul că vom fi echidistanți față de toți operatorii și comercianții interesați, astfel încât cu toții să poată beneficia de noile oportunități care se deschid prin această investiție", a afirmat Viorel Panait.

Investiția totală se ridică la peste 45 de milioane de euro. Noul terminal va putea încărca nave cu capacitate totală de până la 120.000 tdw, astfel că va lega portul Constanța cu cele mai importante piețe de export pentru cereale, din Asia și SUA.

Imaginile ce însoțesc articolul au fost luate în data de 14 iulie 2018. Ele arată stadiul avansat al lucrărilor și dimensiunea impresionantă a noului terminal de cereale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3474 secunde