Teodorovici, despre proiectul insolvenței: Va duce la "curățirea mediului economic"

140
Teodorovici, despre proiectul insolvenței: Va duce la

Articole recomandate

Noul proiect de modificare a legii insolvenței va duce la "curățirea mediului economic" și se va intra mai greu în procedură, susține Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor Publice.


Potrivit acestuia, în cazul în care creanțele bugetare vor fi transformate în acțiuni, statul va putea ulterior să le vândă.


"Se va intra mai greu în insolvență. Sunt peste 1000 de companii care au plan de reorganizare dar mare parte acumulează în continuare datorii față de stat. Avem peste 6.000 de companii care sunt în observație de ani de zile și care, culmea, acumulează datorii față de stat. Aceste companii, aflându-se în situația aceasta, perpetuându-se această situație, nu creează în economie decât un cerc în care angrenează și alte companii de bună credință, cărora le pot bloca activitatea. Mă miră foarte mult lipsa de asumare din partea Ministerului Justiției a unui aviz pe un astfel de act. Asta este senzația mea, asta este percepția mea. Este un act foarte important care va duce la curățirea mediului economic", a spus ministrul Finanțelor.


El a precizat că Elcen și Radet ar putea beneficia de pe urma proiectului.


"Propunerea noastră, pe care sper să o punem pe site astăzi prevede un astfel de scenariu pentru ca acolo unde este cazul să se poată cumpăra creanțele de la stat. Situația este prevăzută nu neapărat pentru Elcen. Este un cadru larg în care se include și Elcen-Radet ca subiect. Inclusiv acolo este soluție găsită", a precizat ministrul Finanțelor. 


Potrivit acestuia, Ministerul Finanțelor va gestiona participațiile în companiile la care va deveni statul acționar în urma conversiei creanțelor în acțiuni.


"Ministerul Finanțelor va trebui să preia acest rol. Ministerul de Finanțe este cel mai interesat ca economia sa meargă foarte bine", a spus Teodorovici.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6732 secunde