Tancul de produse petroliere și chimice "Histria Dione" a primit botezul

2723

Articole de la același autor

Ziua Marinei Române a fost prefațată de un eveniment remarcabil organizat la Șantierul Naval Constanța: lansarea la apă a tancului de produse petroliere și chimice "Histria Dione". 


La ceremonia de pe cheul de armare, au fost prezenți o parte dintre cei ce i-au dat viață colosului de oțel de 40.000 tdw - ingineri, maiștri, tehnicieni și muncitori navaliști - echipajul navei, reprezentanți ai armatorului și operatorului navei - compania Histria Shipmanagement, precum și ai Băncii Transilvania – finanțatorul proiectului. 


În debutul festivității, fanfara militară a cântat Imnul de stat al României. În cuvântul de deschidere, Radu Rusen, directorul general al SNC, a subliniat faptul că noua performanță a constructorilor de nave constănțeni, care a însumat peste un milion de ore de muncă, a fost obținută în condițiile pandemiei Covid-19 și a recesiunii economice.


Realizarea navaliștilor constănțeni a fost salutată prin scurte alocuțiuni de Daniel Albu – directorul general al companiei Histria Shipmanagement și de Cosmin Călin – directorul executiv pentru Marii Clienți Corporatiști din cadrul Băncii Transilvania. După datina creștină, Înalt Prea Sfinția Sa Todosie, arhiepiscopul Tomisului, a oficiat slujba de sfințire a navei.


Onoarea de a boteza nava i-a revenit doamnei Dumitrița Bosânceanu, președintele consiliului de administrație al Șantierului Naval Constanța, care i-a urat "pruncului": "Vânt bun din pupa pe mările și oceanele lumii!"


"Histria Dione" este cea de a doua navă din această serie livrată de SNC. Cea de a treia se aflată în construcție, iar o a patra navă va intra în fabricație la începutul anului viitor.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.287 secunde