Printr-un program cu finanțare europeană

Sute de lucrători din Regiunea Sud-Est sunt ajutați de sistemul cameral să promoveze pe piața muncii

579
Sute de lucrători din Regiunea Sud-Est sunt ajutați de sistemul cameral să promoveze pe piața muncii - fondsutedelucratoridinregiuneasu-1622212823.jpg

Articole de la același autor

Societatea românească se confruntă de peste un deceniu cu o criză profundă a forței de muncă, dar și cu cea mai mare amploare a parazitismului social. În prezent, pe măsură ce economia afectată de restricțiile impuse de pandemia Covid-19 își revine, criza se manifestă cu și mai mare forță.



Astăzi, lipsa lucrătorilor calificați și necalificați se resimte în toate sectoarele de activitate, dar mai ales în construcții, în domeniul serviciilor IT, în agricultură, medicină, industria construcțiilor de nave, turism și comerț, fapt recunoscut până la nivel guvernamental.

Pentru această situație, s-a dat vina exclusiv pe fenomenul migrației externe a forței de muncă. Altfel spus, din cauza angajatorilor români, care nu își plătesc salariații ca în Occident, pleacă oamenii.

Un studiu al Eurostat (oficiul de statistică al Uniunii Europene), efectuat în 2019, a demonstrat că lucrurile nu stau chiar așa. În condițiile adâncirii crizei forței de muncă, România își permite să întrețină 1,68 milioane de persoane cu vârsta de muncă (18 – 64 de ani), dar care nu au muncit niciodată (conform propriilor declarații).

O mare parte din vină îi aparține sistemului de învățământ, care în decurs de 30 de ani s-a îndepărtat foarte mult de nevoile reale ale economiei.

Nu numai atât. Calitatea forței de muncă din multe sectoare de activitate a scăzut, iar numărul lucrătorilor necalificați sau cu o pregătire precară este tot mai mare. Despre perfecționarea forței de muncă și sistemul pregătirii permanente nu se mai vorbește de multă vreme în România.

Camerele de comerț se implică

Camerele de comerț din România au semnalat de-a lungul timpului numeroasele anomalii de pe piața muncii, dar pentru că instituțiile statului nu fac mai nimic, au decis să se implice direct în rezolvarea crizei. Iată, de-a lungul anilor, Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța a organizat numeroase cursuri de calificare și perfecționare profesională, în cele mai diverse specialități, venind astfel în sprijinul lucrătorilor și al agenților economici.

Cea mai recentă inițiativă a sistemului cameral în acest domeniu este proiectul „Angajați competitivi pe piața muncii din Regiunea Sud - Est", lansat în parteneriat de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Vrancea (în calitate de lider), Asociația Formare, Dezvoltare, Asistență – ForDa Buzău, Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța și Asociația Centrul de Calificare și Pregătire Profesională Buzău.

Obiectivul general al proiectului constă în „dezvoltarea competențelor și abilităților profesionale prin participarea la programe de formare profesională continuă, ca oportunitate pentru creșterea competitivității și îmbunătățirea statutului pe piața muncii a angajaților, cu precădere a acelora care aparțin categoriilor dezavantajate (persoane fără calificare sau cu un nivel scăzut de calificare, persoane din zonele rurale) din Regiunea Sud-Est.”

Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014 - 2020, axa prioritară 6: „Educație și competențe.” Valoare sa totală este de 4.726.680,65 lei din care 4.017.678,61 lei reprezintă cofinanțarea de la Uniunea Europeană, iar 709.002,04 lei din bugetul național.

Cursuri de calificare și programe de consiliere

Joi, 27 mai 2021, în sala de conferințe a CCINA, programul a fost prezentat pe larg ziariștilor constănțeni. Expunerile au fost făcute de: Dănuț Jugănaru, directorul general al CCINA, Victoria Aciobăniței – manager de proiect din partea CCIA Vrancea, Daniela Perțescu – coordonator Asociația ForDa Buzău și Adriana Batothi – coordonator CCINA.

Programul se derulează pe parcursul a doi ani, în perioada 1 aprilie 2021- 31 martie 2023. Grupul țintă al proiectului este format din 660 de angajați (inclusiv PFA și întreprinderi individuale), cu reședința în Regiunea de Sud-Est (județele Brăila, Buzău, Constanța, Galați, Tulcea și Vrancea), din care 100 de angajați necalificați sau cu un nivel scăzut de calificare, 60 de angajați cu vârsta de peste 40 de ani și 40 de angajați care provin din mediul rural defavorizat.

Printre activitățile principale derulate în cadrul programului se numără:

- campanii de informare și conștientizare a importanței formării profesionale;

- organizarea cursurilor de inițiere sau specializare în următoarele domenii: operator introducere, validare și prelucrare de date; arhivar; operator la prelucrarea maselor plastice; lucrător comercial; tinichigiu – vopsitor auto;

- organizarea cursurilor de calificare în meseriile: cameristă; lucrător instalator în construcții; confecționer asamblor articole din textile; mecanic – vulcanizator; instalator apă – canal;

- certificarea competențelor profesionale pentru ocupațiile: ospătar (chelner) și vânzător în unitățile de alimentație;

- consiliere profesională și tutorat de care vor beneficia 660 de angajați.

Programul, deosebit de generos, va contribui la schimbarea vieții a sute de lucrători, ajutându-i să dobândească o calificare sau să își îmbunătățească competențele și să promoveze în carieră. De asemenea, vine în ajutorul agenților economici, contribuind la asigurarea necesarului de lucrători calificați și la creșterea productivității muncii. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4812 secunde