Știri din bazinul Mării Negre

203
Știri din bazinul Mării Negre - stiridelamareaneagra-1534432221.jpg

Articole de la același autor

Guvernul Rusiei va subvenționa cu 500 de milioane de ruble, în prima fază, construcția navelor de pescuit de tonaj mic. Se presupune că navele vor fi destinate Mării Baltice, bazinului Azov - Marea Neagră și Mării Caspice.

v v v

Rusia utilizează podul Crimeei, construit ilegal, și forțele sale navale în Marea Azov pentru a descuraja intrarea navelor în porturile ucrainene Mariupol și Berdiansk, a declarat Volodymyr Omelyan - ministrul infrastructurii din Ucraina, la un post de televiziune.

"Acest lucru se face pentru a destabiliza situația din regiunea Azov a Ucrainei, dar sunt convins că eforturile noastre comune cu partenerii din regiune, care sunt membri ai coaliției împotriva Rusiei, vor împiedica (Rusia) să continue astfel. Berdiansk și Mariupol se confruntă cu anumite probleme, însă situația generală din regiune este stabilă, porturile funcționează. În același timp, colaborăm cu partenerii noștri pentru a introduce sancțiuni împotriva porturilor rusești de la Marea Neagră", susține Volodymyr Omelyan.

Acțiunile Rusiei au dus la o scădere cu 10% a numărului navelor care vizitează porturile Mariupol și Berdiansk, fapt ce se traduce prin pierderi de sute de milioane de hrivne (moneda ucraineană).

Potrivit lui Omelyan, în prezent sunt elaborate diferite scenarii de contracarare a acțiunilor Rusiei, inclusiv restricționarea navelor sub pavilioane europene să se mai ducă în porturile rusești. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.0882 secunde