Statul se împrumută de la populație cu dobânzi de 4 - 5%

752
Statul se împrumută de la populație cu dobânzi de 4 - 5% - statulseimprumutadelapopulatie-1549303232.jpg

Articole de la același autor

După ce a eșuat în tentativa de a se împrumuta de la băncile comerciale, prin emisiuni de obligațiuni, statul încearcă să se împrumute de la persoanele fizice. 


Ministerul Finanțelor Publice a lansat luni, 4 februarie 2019, trei noi emisiuni de titluri de stat Tezaur, destinate exclusiv populației, Acestea au scadența la 2, 3 și 5 ani și dobânzi anuale de 4%, 4,5%, respectiv 5%. Veniturile aferente sunt neimpozabile.


Ele pot fi cumpărate, între 4 și 22 februarie 2019, de la unitățile Trezoreriei Statului, între 4 și 21 februarie 2019 de la oficiile Poștei Române, din mediul urban, și până în 20 februarie 2019, de la oficiile din mediul rural.

Titlurile de stat pot fi cumpărate de persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. A fost eliminată plafonarea sumelor ce pot fi investite de persoanele fizice în cadrul acestor emisiuni.

Titlurile de stat sunt în formă dematerializată și au valoare nominală de 1 leu. Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune.


În cazul decesului, dreptul de proprietate asupra titlurilor de stat se transferă moștenitorilor, care prezintă documentele legale care le atestă această calitate.


Emiterea titlurilor de stat pentru populație va continua pe parcursul anului 2019. În fiecare lună perioada de subscriere va fi de trei săptămâni iar maturitățile vor fi stabilite în funcție de interesul manifestat de investitori.

Prospectul de emisiune și orice eventuale modificări ale acestuia vor fi publicate pe www.mfinante.gov.ro. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2489 secunde