Statele europene sunt încurajate să utilizeze fondul REACT-EU

163
Statele europene sunt încurajate să utilizeze fondul REACT-EU - stateleeuropenesuntincurajatesau-1596215175.jpg

Articole de la același autor

Comisia Europeană a clarificat modul în care statele membre pot utiliza fondul REACT-EU. Acesta face parte din instrumentul de redresare Next Generation EU.

Fondul susține reziliența pieței forței de muncă, sprijină locurile de muncă, IMM-urile, familiile cu venituri mici, contribuie la tranziția digitală și verde și la redresarea socio-economică durabilă.

În cadrul reuniunii la nivel înalt a Consiliului European din 17 - 21 iulie, șefii de stat sau de guvern din UE au convenit să aloce fondului REACT-EU un buget de 47,5 miliarde de euro.

"Resursele din cadrul inițiativei REACT-EU vor avea o importanță crucială în următorii trei ani pentru redresarea economiei, care suferă efectele crizei provocate de coronavirus. Le recomandăm statelor membre să profite de această ocazie în modul cel mai productiv și eficient pentru o redresare solidă, verde, digitală și caracterizată prin coeziune", a declarat comisarul pentru coeziune și reforme, Elisa Ferreira.

Pentru punerea în practică rapidă a inițiativei REACT-EU, statele membre ar trebui să urmeze recomandările prevăzute în scrisorile Comisiei: să vizeze zonele geografice cel mai grav afectate de pandemie și care sunt cel mai puțin reziliente, să ia în considerare recomandările specifice fiecărei țări din cadrul semestrului european și să respecte principiul parteneriatului.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5161 secunde