Sprijin guvernamental pentru crescătorii de bovine. Ce condiții trebuie să îndepliniți

189
Sprijin guvernamental pentru crescătorii de bovine. Ce condiții trebuie să îndepliniți - sectorulbovin-1598798343.jpg

Articole de la același autor

Guvernul a adoptat în ultima ședință o Ordonanță de Urgență (OUG) prin care crescătorii de bovine vor primi un ajutor de stat de 100 de euro pe cap femelă bovină adultă. Ajutorul se acordă crescătorilor cu întreprinderi individuale și familiale, persoane fizice autorizate, persoane fizice și juridice care au suferit pierderi cauzate de pandemie.

Pentru a fi eligibili la acordarea ajutorului de stat beneficiarii trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

"a) să dețină femele adulte din specia bovine înregistrate în RNE (femele din specia bovină cu vârsta de minim 24 luni la data de 1 iulie 2020), în exploatații cu cod ANSVSA, la data de 1 iulie 2020; b) nu au solicitat alte tipuri de ajutor de stat pentru aceleași costuri eligibile în baza Comunicării CE - Cadru temporar pentru măsuri de ajutor de stat de sprijin a economiei în contextul actualei pandemii de COVID-19 (2020/C91I/01); c) nu se află în dificultate (respectiv reorganizare, lichidare, faliment) în baza evidențelor Oficiului Național al Registrului Comerțului la data de 31.12.2019 sau în cazul persoanei fizice nu a fost emisă o decizie definitivă a instanțelor judecătorești de constatare a falimentului pănă la data de 31.12.2019. Beneficiarii care accesează ajutorul de stat nu pot accesa și Măsura 21– Măsură specifică de acordare a unui sprijin temporar cu caracter excepțional în cadrul FEADR ca răspuns la epidemia COVID din cadrul PNDR 2014 – 2020", se arată în OUG.

Ajutorul va fi acordat până la data de 31 decembrie 2020. Cei interesați pot depune la centrul județean al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) cererea însoțită de următoarele documente:

a) copie de pe B.I./C.I. a beneficiarului, certificatul de înregistrare la Oficiul Național al Registrului Comerțului al beneficiarului, împuternicire și o copie a B.I./C.I. al/a reprezentantului legal; b) registrul exploatației emis de operatorul Sistemului național de identificare și înregistrare a animalelor din care rezultă efectivul de bovine deținut la data 1 iulie 2020, pentru exploatația/exploatațiile cu cod ANSVSA înscrisă/e în cerere; c) coordonate bancare/trezorerie.

Documentele pot fi transmise și prin poștă sau prin fax ori în format electronic scanat prin e-mail, cu condiția asumării prin semnătură de către reprezentantul legal al beneficiarului pe fiecare pagină a documentului transmis. Perioada de depunere a cererilor de solicitare a ajutorului de stat și a documentelor justificative este 20 de zile lucrătoare de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4544 secunde