Sprijin de 37 miliarde de euro pentru statele UE

195
Sprijin de 37 miliarde de euro pentru statele UE - sauvetagemaritimeumiavutbargerad-1584463833.jpg

Articole de la același autor

În condițiile pandemiei de coronavirus, Comisia Europeană lucrează la un set de măsuri de sprijin pentru sistemul sanitar și economia statelor membre.

Din bugetul UE, va fi pusă la dispoziția Fondului European de Investiții o garanție de 1 miliard de euro, pentru a încuraja băncile să furnizeze lichidități IMM-urilor și întreprinderilor intermediare. Se preconizează că va fi asigurat un capital de lucru de 8 miliarde de euro, de care vor beneficia cel puțin 100.000 de IMM-uri din UE.

De asemenea, se lucrează la o propunere legislativă privind un sistem european de reasigurare pentru șomaj, care va reduce presiunea asupra finanțelor publice naționale. Fondul european de ajustare la globalizare ar putea fi, de asemenea, mobilizat pentru a sprijini lucrătorii concediați. Sunt disponibile până la 179 milioane euro în 2020. Comisia își propune să declanșeze un sprijin total de 37 de miliarde de euro, de la bugetul UE.

Cheltuielile pentru combaterea epidemiei de coronavirus ar putea deveni eligibile în cadrul fondurilor structurale. Statele membre vor putea investi în sistemele lor de sănătate, pentru: achiziționarea de echipamente de sănătate și de protecție, prevenirea bolilor, e-sănătate, dispozitive medicale, asigurarea mediului de lucru în sectorul asistenței medicale și asigurarea accesului la îngrijiri de sănătate pentru grupurile vulnerabile. Totodată, vor putea ajuta companiile să abordeze șocurile financiare legate de criza coronavirus.

Comisia Europeană atrage atenția că, în condițiile în care transporturile rutiere și aeriene internaționale sunt grav afectate de introducerea interdicțiilor la frontiere, serviciile maritime continue și neîntrerupte sunt de o importanță strategică esențială pentru comerțul către și din întreaga UE. În prezent, 75% din mărfuri ajungând pe teritoriul UE pe mare, iar 30% din comerțul intra-UE este efectuat cu nave. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4807 secunde