Sprijin de 14 miliarde de euro pentru nouă țări din UE

162
Sprijin de 14 miliarde de euro pentru nouă țări din UE - sprijinde14miliardedeeuropentrun-1605724733.jpg

Articole de la același autor

Comisia Europeană a alocat suma de 14 miliarde de euro în favoarea a nouă țări din UE, în cadrul celei de a doua tranșe a sprijinului financiar acordat statelor membre prin intermediul Instrumentului SURE. Astfel: Croația a primit 510 milioane de euro, Cipru ‒ 250 milioane de euro, Grecia ‒ 2 miliarde de euro, Italia ‒ alte 6,5 miliarde de euro, Letonia ‒ 120 milioane de euro, Lituania ‒ 300 milioane de euro, Malta ‒ 120 milioane de euro, Slovenia ‒ 200 milioane de euro, iar Spania ‒ alte 4 miliarde de euro.

Acest sprijin, sub formă de împrumuturi acordate în condiții avantajoase, le va permite respectivelor state membre să facă față creșterilor bruște ale cheltuielilor publice efectuate în vederea menținerii locurilor de muncă. Mai exact, sprijinul financiar menționat anterior va contribui la acoperirea costurilor legate direct de finanțarea sistemelor naționale de șomaj tehnic și a altor măsuri similare instituite ca răspuns la pandemia de COVID-19 și destinate inclusiv lucrătorilor independenți.

La sfârșitul lunii octombrie, Italia, Spania și Polonia au primit deja un total de 17 miliarde de euro în cadrul Instrumentului SURE al UE. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.361 secunde