Șomajul tehnic poate fi suportat de stat timp de două luni

352
Șomajul tehnic poate fi suportat de stat timp de două luni - ddd-1584559609.jpg
Măsura privind suportarea șomajului tehnic de către stat vizează în principal companiile afectate direct de măsurile luate de Executiv, respectiv restaurante, companii care se ocupă de organizarea de evenimente și, inițial, se va merge pe durata stării de urgență, de 30 de zile, care poate fi prelungită încă 30 de zile, a declarat miercuri seara, ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, citat de Agerpres. "Este o propunere diferită de ce s-a întâmplat în 2010 și cred că am învățat multe din criza din 2008-2010. Astăzi statul va susține, bine, cetățenii, prin noi, îi vor susține pe ceilalți cetățeni care trec prin această perioadă dificilă. Vor fi niște condiții. În principal vor fi acele societăți care sunt afectate direct de măsurile pe care le ia Guvernul: restaurante, companii care se ocupă de evenimente etc. și apoi și celelalte companii pot să acceseze această măsură, dar vom începe imediat cu cele afectate direct", a spus Cîțu, la B1 TV.

Întrebat câte luni își va permite statul să facă acest lucru, ministrul a răspuns că se va începe cu perioada pentru care a fost declarată stare de urgență, respectiv 30 de zile, și apoi se va putea prelungi cu încă 30 de zile, în funcție de ce se va întâmpla. "Suntem pregătiți pentru mai multe scenarii, dar deocamdată mergem pe acest scenariu, starea de urgență este standardul și poate încă 30 de zile după, ca să permitem o revenire", a explicat Florin Cîțu. Acesta a mai afirmat că autoritățile sunt pregătite cu finanțare pentru scenarii diferite și au resurse să mențină plățile și facturile chiar mai mult de două luni.

Pe de altă parte, șeful de la Finanțe a semnalat că deja începe să se vadă o reducere a veniturilor la buget și a făcut încă o dată apel la toate companiile care nu au fost afectate de ce se întâmplă în România, de coronavirus și de starea de urgență, să-și plătească la timp impozitele, taxele, contribuțiile, pentru că din colectarea acestor taxe se poate face apoi transferul către celelalte sectoare din economie care au nevoie de aceste resurse. "Este important să păstrăm pe toată lumea pe linia de plutire, să trecem împreună peste asta. De aceea este important ca aceia care pot să plătească, să plătească. La fel și pentru consum. N-ar trebui să oprim consumul dintr-o dată. Restaurantele încă pot să livreze, ar trebui să continuăm să le ajutăm să meargă mai departe", a precizat ministrul.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7705 secunde