Slovenia a preluat președinția rotativă a Consiliului UE

678
Slovenia a preluat președinția rotativă a Consiliului UE - sloveniaapreluatpresedintiarotat-1625214792.jpg

Articole de la același autor

Slovenia a preluat președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene, mandatul urmând a se încheia pe 31 decembrie 2021. Motto-ul președinției Sloveniei este „Europa. Rezilientă. Împreună.”

Datoria Sloveniei, în calitate de președinte al Consiliului UE, este să planifice și să modereze întâlnirile miniștrilor din statele membre și să reprezinte instituția Consiliului în relațiile cu celelalte instituții UE.

Slovenii se vor concentra pe aspectul sănătății la nivel european, susținând dezvoltarea Autorității pentru Răspuns în Situații de Urgență Sanitară (HERA). O altă sarcină a slovenilor este și implementarea Planului european de Recuperare și Reziliență.

La nivel internațional, Slovenia va reprezenta UE la conferința COP26 de la Glasgow pe tema reducerii emisiilor de carbon. Alte priorități sunt tranziția digitală, combaterea trendurilor demografice negative, relațiile transatlantice și cu Balcanii de Vest. Ministrul de Externe al Portugaliei, care tocmai și-a terminat președinția Consiliului, speră că Slovenia se va folosi de acceastă ocazie pentru a promova negocierile de aderare cu Albania și Macedonia de Nord.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4105 secunde