Sindicatele nu cedează! Se reiau protestele la Compania Constanța South Container Terminal

Luni, 21 Septembrie 2020, 18:14
162
Începând de astăzi, 22 septembrie 2020, Sindicatul Uniport Constanța South reia acțiunile de protest împotriva deciziei conducerii companiei Constanța South Container Terminal (CSCT) de a concedia trei operatori de pe macaralele portal de cheu, în frunte cu Pavel Nicolae - liderul organizației, se arată într-un comunicat de presă semnat de Ion Caraignat – președintele Uniunii Sindicale Teritoriale Filiala Constanța „Cartel Alfa”.

Concedierea celor trei salariați intervine în contextul în care angajații companiei sunt chemați, în mod constant, din timpul liber, să efectueze ore suplimentare – afirmă sindicaliștii. Procesul de hărțuire a președintelui de sindicat a culminat cu demiterea acestuia, după ce în 2019 compania i-a suspendat contractul de muncă, decizie anulată de Curtea de Apel Constanța. Protestul are ca scop anularea măsurii concedierii celor trei operatori de macarale și activarea poliței de asigurări sociale de boală profesională.
Acțiunea de protest se va desfășura pe platoul din fața clădirii administrative a CSCT, din portul Constanța Sud, în zilele de 22 – 24 septembrie 2020, între orele 8 și 10.

Alături de membri ai Sindicatului Uniport Constanța South, la protest vor participa colegi din cadrul Sindicatului Portuar Român UNIREA, ai Federației Sindicatelor Trans-Conex, ai Uniunii Sindicale Teritoriale Filiala Constanța „Cartel Alfa”.

Primele proteste în acest caz au avut loc în perioada 15 - 17 septembrie 2020, timp în care conducerea CSCT a evitat dialogul cu sindicaliștii. 

Pagina a fost generata in 0.3258 secunde