Sindicaliştii din agricultură solicită ajutor de stat pentru legumicultorii mici

109
Sindicaliştii din agricultură solicită ajutor de stat pentru legumicultorii mici - sindicalistiidinagricultura-1630334613.jpg

Articole de la același autor

Federaţiile sindicale din agricultură au solicitat un ajutor de stat pentru legumicultorii mici şi medii care au avut pierderi în contextul preţurilor scăzute de achiziţie la legumele de sezon în 2021, a preţurilor majorate la inputuri şi închiderea pieţelor agroalimentare anul trecut precum şi a activităţii HoReCa principalul cumpărător. „Nimeni nu a contabilizat pierderile suferite de producătorii mici şi medii, nici măcar nu au fost interesaţi. Toate acestea nu au făcut altceva decât să faciliteze importurile de produse vegetale din spaţiul extracomunitar, dar şi din spaţiul comunitar în detrimentul producţiei autohtone. Acordarea unui ajutor de stat cu o valoare începând de la 20.000 de euro/fermă până la maximum 100.000 de euro/fermă este imperios necesară, având în vedere derogările pe care Comisia Europeana le-a acordat în contextul COVID statelor membre”, susţin reprezentanţii Confederaţiei Sindicatelor Democrate din România, ai Federaţiei Naţionale a Sindicatelor Democratice din Agricultură şi Uniunii Salvăm Ţăranul Român.

De asemenea, organizaţiile sindicale din agricultură mai solicită înfiinţarea unei direcţii de horticultură în cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), reglementarea în sectorul legume-fructe şi actualizarea legislaţiei acestui sector conform necesităţilor actuale (trasabilitate, sortare, ambalare, etichetare etc), promovarea pieţelor locale şi lanţurilor scurte alimentare ca alternativă viabilă şi sigură de aprovizionare pentru consumatori. Totodată, se mai solicită înfiinţarea Agenţiei pentru Calitatea şi Marketingul Produselor Agroalimentare, în conformitatea cu Legea 133/2019, agenţie care ar trebui să implementeze un sistem electronic pentru monitorizarea trasabilităţii produselor de calitate certificate.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5252 secunde