Sfaturi pentru a nu găti câine în loc de miel, de Paște

475
1
Sfaturi pentru a nu găti câine în loc de miel, de Paște - masadepaste20116-1366665489.jpg
Scandalul cărnii de cal etichetată drept vită a arătat cât de expuși pot fi consumatorii înșelăciunilor de acest tip. Iar cum Paștele este aproape, atenție mare ce și de unde cumpărați! Mulți spun că povestea câinilor care dispar mereu înainte de Paște ar avea și un sâmbure de adevăr, așadar nu faceți imprudența de a cumpăra miei chiar de oriunde, sau cel puțin nu uitați să fiți atenți la câteva particularități specifice acestei specii.

Inspectorii Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) au explicat care este diferența dintre un miel și un câine: "Din punctul de vedere al particularităților specifice speciei precizăm că ovinele dispun de incisivi numai pe maxilarul inferior, pe cel superior având un burelet gingival, dentiția incisivă lipsind, iar membrele anterioare și posterioare se termină în formațiuni ungulare, respectiv copite biongulate". Așadar este de preferat ca mielul sacrificat să aibă capul atașat de carcasă, precum și porțiunea terminală a unui membru. "Facem aceste precizări în vederea prevenirii substituirii acestor cărnuri cu cea de câine. Sunt ușor de confundat pentru o persoană neavizată", au precizat reprezentanții ANSVSA. 

Comentează știrea

hahahahaha
23 aprilie 2013
pai asta arata

ca cei care sustin ca si cainii sunt comestibili (si inca foarte gustosi) au dreoptate!....... In plus, carnea de caine e gratis (maidanezii....), nu are colesterol daunator (doar din cel pozitiv) si creste potenta semnificativ. In plus e usor de digerat. Numai calitati. De ce huliti carnea de caine?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2479 secunde