Sezon de croaziere dezastruos, în portul Constanța

355
Sezon de croaziere dezastruos, în portul Constanța - sezondecroaziere-1429890209.jpg

Articole de la același autor

30 de escale ale navelor maritime de pasageri au fost anulate


La începutul acestui an, portul Constanța avea programate vizitele a 28 de nave de croazieră, care urmau să efectueze, în total, 81 de escale. Dintre acestea, 25 erau nave maritime, cu un număr de 70 de escale anunțate, iar trei erau nave fluviale, cu 11 escale în program. 


Între timp, situația s-a schimbat dramatic. Potrivit programului afișat pe site-ul Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime Constanța, numărul escalelor a scăzut cu aproape 30%, ajungând la 57 în total. În structură, dinamica se prezintă diferit. Dacă pe segmentul maritim, escalele s-au redus de la 70 la 40, în schimb, pe segmentul fluvial au crescut de la 11 la 17.


Anularea voiajurilor navelor maritime de croazieră spre portul Constanța este rezultatul crizei din Marea Neagră, generată de politica expansionistă a Rusiei și de prezența unor importante forțe navale în regiune.


În acest sezon, nava "Costa NeoClassica", aparținând gigantului Costa Crociere SpA Italy, avea programate patru escale la Constanța.


"Din motive de securitate în Marea Neagră (conform informațiilor primite de la armator) aceste escale au fost anulate. Nicio navă de pasageri aparținând Costa Crociere nu va efectua voiajuri în Marea Neagră, în acest an. Sperăm ca situația să se schimbe în 2016, în acest moment neavând informații în acest sens" - a declarat, pentru cotidianul "Cuget Liber", Camelia Gearip, reprezentanta companiei de agenturare "Idu Shipping & Services". 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 25 Aprilie 2015
Stire din Economie : Portuarii răspund acuzațiilor CNAPMC
Miercuri, 15 Aprilie 2015
Stire din Social : "Constanța are ce să arate!"
Pagina a fost generata in 0.5136 secunde