Servicii de mediere și consultanță juridică, oferite de Patronatul IMM Constanța

301

Articole de la același autor

Informarea părților aflate în conflict cu privire la mediere era reglementată, până la intrarea în vigoare a Legii 115/2012, numai în ceea ce privește obligația mediatorului de a asigura informarea părților cu privire la mediere, însă începând cu 1 octombrie 2012 părțile trebuie să facă dovada îndeplinirii acestei obligații, asta dacă respectivul conflict nu a fost soluționat prin mediere și părțile decid să meargă în instanță.


Mai exact, instanțele de judecată trebuie să solicite, tuturor părților din dosar, dovada parcurgerii acestei ședințe de informare cu privire la mediere. Având în vedere noua lege, Patronatul Întreprinderilor Mici și Mijlocii din Constanța (PIMM) s-a decis să pună la dispoziția IMM-urilor servicii de mediere care nu fac altceva, spun reprezentanții PIMM, decât să asigure pentru mediul de afaceri costuri scăzute, confidențialitate, păstrarea imaginii, timp redus pentru soluționarea proceselor și obținerea de soluții pe care să le găsească satisfăcătoare toate părțile implicate. 

Mai exact, persoanele juridice pot recurge prin intermediul PIMM Constanța la mediere în mod voluntar, inclusiv după declanșarea unui proces, convenind să soluționeze pe această cale orice conflicte în materie civilă, comercială, protecția consumatorului, protecția drepturilor de autor, dreptul de proprietate, dreptul muncii - orice conflict dintre angajat și angajator, litigii bancare și financiare - orice conflict dintre clienți și bănci, conflicte de malpraxis. 

"Medierea este extrem de importantă, pentru că este un proces win-win. În Uniunea Europeană până la 70% din conflicte sunt soluționate în această etapă. Nu se mai pierd timp și bani în instanță", a precizat președin-tele PIMM Constanța, Iulian Gropoșilă.

De asemenea, PIMM Constanța oferă de acum și alternativa de externalizare a departamentului juridic. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2944 secunde