Semnați petiția marinarilor!

467
Semnați petiția marinarilor! - semnatipetitiamarinarilor-1590322593.jpg

Articole de la același autor

Federația Internațională a Transportatorilor (ITF) a adresat următorul mesaj navigatorilor din întreaga lume:

"După cum știți ITF, sprijinit de sindicatele afiliate, a lucrat neobosit pentru a se asigura că schimburile de echipaj să revină la normalitate. Împreună cu partenerii noștri sociali, am publicat declarații și comunicate de presă, am făcut interviuri cu mass-media, am trimis scrisori către Organizația Maritimă Internațională (IMO), Organizația Internațională a Muncii (ILO) și alte agenții ONU, am elaborat un plan în 12 pași care a fost emis de către IMO către cele 174 de state membre - toate cu scopul de a înlesni schimburile de echipaje.

În același timp, multe dintre sindicatele afiliate ITF, în special cele care furnizează forță de muncă, cele care sunt semnatare ale contractelor colective de muncă și sindicate din statele de pavilion, au fost într-un dialog constant cu propriile lor guverne, în efortul de a le determina să acționeze, să aibă sprijinul lor pentru a adopta proceduri care ar putea face posibilă schimbarea echipajelor.

Există o anumită schimbare dar nu îndeajuns, după atâtea săptămâni de blocare și restricții. Mulți navigatori au trecut de câteva luni în plus la bord după expirarea contractului, unii sunt la bord de peste 12 luni, în timp ce mulți alții sunt blocați în întreaga lume în imposibilitatea de a ajunge acasă.

ONU, IMO și ILO au solicitat guvernelor să faciliteze schimbarea echipajelor deoarece nu mai există niciun motiv pentru care guvernele să amâne aceste măsuri.

Cu toate acestea, știm că de multe ori este nevoie de presiuni externe colective pentru ca guvernele să reacționeze și să acționeze, motiv pentru care ITF a decis să sprijine petiția online "Seafarers Matter" https://seafarersmatter.com/, lansată de un fost comandant din Bulgaria, Andriyan Evtimov .

ITF solicită tuturor afiliaților noștri maritimi si nu numai, să semneze petiția, să o distribuie pe toate canalele posibile.

Știm că o singură petiție nu va rezolva situația, dar va trimite un mesaj clar guvernelor și publicului larg că sunt suficiente problemele de sănătate, de tracasare, de oboseală pentru navigatorii de la bordul navelor. Aceștia au dreptul să se întoarcă în siguranță acasă, iar guvernele și angajatorii au responsabilitatea de a se asigura că o fac. Va mulțumim și rămâneți sănătoși!" 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4941 secunde