Semnal de alarmă în turism! „Oxigenul să nu vină prea târziu!”

191
Semnal de alarmă în turism! „Oxigenul să nu vină prea târziu!” - fiecareziconteaza-1612807923.jpg

Articole de la același autor

Implementrea măsurilor de redresare, viteza şi respectarea promisiunilor sunt principalele piedici în dialogul reprezentanţilor din turism cu autorităţile centrale.

„Discuţiile cu prim-ministrul Florin Cîţu, cu ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Claudiu Năsui şi cu Alexandru Nazare, ministrul de Finanţe sunt foarte bune, dar nu sunt concretizate”, a spus preşedintele Coaliției pentru Dezvoltarea României (CDR), Dragoş Anastasiu, în conferinţa de presă susţinută luni, 8 februarie.

El a mai adăugat că dacă nu se urgentează implementarea măsurilor de acordare de sprijin, mulţi antreprenori nu vor mai exista în industria turistică.

„Fiecare zi contează! Oxigenul să nu vină prea târziu!”, a subliniat Anastasiu. Reorganizarea, măsurile de supravieţuire dar şi măsurile de relansare în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) sunt pârghiile pe care le au în vedere reprezentanţii din turism.

Alin Chipăilă, preşedintele Alianţei pentru Turism (APT) s-a referit şi la reorganizarea Ministerului Economiei în care Turismul este foarte prost reprezentat şi a propus ca managementul destinaţia România, care există în programul de Guvernare, să fie implementat şi la nivel de minister. „Trebuie creat un parteneriat public privat care să atragă fonduri pentru dezvoltarea industriei turistice”, este de părere preşedintele APT. Dragoş Anastasiu a dat exemplu alegerea guvernatorului Deltei Dunării că aşa trebuie făcut peste tot.

Daniel Mischie, presedinte HORA şi liderul Grupului de lucru pentru turism, CDR a precizat că lipsa de predictibilitate şi nerespectarea promisiunilor sunt principalele probleme cu Guvernul României.

„Horeca ar trebui să nu mai fie condiţionată de procentajul de număr de îmbolnăviri şi că ar trebui să se deschidă restaurantele pentru că, numărul raportat de autorităţi oricum nu este cel corect”, a mai precizat Daniel Mischie.

„Pe lângă despăgubirile anului 2020 suntem foarte atenţi la despăgubirile pe anul 2021. Suntem în a doua lună şi nu s-au dat bani nici pentru 2020”, a mai spus Daniel Mischie.

Călin Ilie, purtătorul de cuvânt al Alianţei pentru Turism (APT) a declarat că se simt dezamăgiţi, obosiţi şi frustraţi pentru că, partenerul de dialog, statul nu-şi respectă promisiunile.

„Cum putem merge mai departe dacă restanţa pentru TVA, concediile medicale şi plăţile mari cu forţa de muncă nu sunt acordate şi ajustate?”, se întreabă Călin Ilie.

El a mai adăugat că, în PNRR, nu este precizat un plan de acţiune pentru ieşirea din criză a turismului, intrările şi ieşirile din/în ţară ar trebui să se facă în baza testelor PCR şi a vaccinării şi nu să se stea în carantină 14 zile, a mai adăugat acesta. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.425 secunde