Se pregătesc schimbări importante în politica fiscală europeană

168
Se pregătesc schimbări importante în politica fiscală europeană - sepregatescschimbariimportantein-1583538574.jpg

Articole de la același autor

Comisia Europeană intenționează să promoveze o serie de schimbări în politica fiscală, în următorii cinci ani, a anunțat Paolo Gentiloni, comisarul european al economiei. În mare parte, politica fiscală viitoare va fi legată de obiectivele Uniunii Europene privind reducerea emisiilor de dioxid de carbon. Printre prioritățile fiscale se numără eliminarea subvențiilor la combustibilii fosili sau scutirile de taxe pentru industria aeronautică și maritimă se află printre prioritățile UE. Veniturile obținute din impozitele de mediu vor contribui la compensarea costurilor cu tranziția de mediu.


Schimbările fiscale vor viza și digitalizarea. UE dorește să se asigurăm că giganții digitali, care beneficiază enorm de piața europeană unică, își plătesc aici o parte corectă din impozit. 


În plus, vor fi reevaluate reglementările privind concurența fiscală, începând cu Codul de conduită privind impozitarea afacerilor. Principiile pentru o concurență echitabilă au fost expuse în acest cod în urmă cu peste 20 de ani, când lumea era foarte diferită. Sistemele fiscale vor trebui adaptate pentru a fi mai în concordanță cu nevoile angajaților și companiilor moderne. Vor fi simplificate normele și vor fi utilizate noilor tehnologii, pentru a ușura viața contribuabililor. Vor fi făcute propuneri de reducere a dublei impozitări, de prevenire și soluționare a disputelor administrative și de consolidare a cooperării între autorități și contribuabilii din toată Europa.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 07 Martie 2020
Stire din Economie : Pulsul economiei
Vineri, 06 Martie 2020
Stire din Economie : S-a scumpit forța de muncă
Pagina a fost generata in 0.7036 secunde