Scutiri de impozite pentru sectorul HoReCa și organizatorii de jocuri de noroc

135
Scutiri de impozite pentru sectorul HoReCa și organizatorii de jocuri de noroc - scutiri-1592316403.jpg

Articole de la același autor

Firmele din industria ospitalității (hoteluri, camping-uri, restaurante, baruri, cafenele, unități de catering) vor fi scutite de plata impozitului specific, în anul fiscal 2020, pentru o perioadă de 90 zile, se arată într-un proiect de OUG pus în dezbatere publică de Ministerul Finanțelor. Totodată, impozitul anual va fi recalculat în sensul scăderii acestei perioade din totalul de 365 zile ale anului fiscal.

Actul normativ prevede că taxele aferente autorizațiilor de exploatare a jocurilor de noroc nu sunt datorate pe perioada stării de alertă, în care activitatea desfășurată de organizatorii acestora a fost suspendată, conform prevederilor legale.

În plus, contribuabilii plătitori de impozit pe profit, precum și contribuabilii plătitori de impozit pe venitul microîntreprinderilor, care achită impozitul datorat până la termenele scadente, 25 iulie 2020 inclusiv, pentru trimestrul II, respectiv 25 octombrie 2020 inclusiv, pentru trimestrul III, beneficiază de o bonificație de 10% calculată asupra impozitului datorat trimestrial. Totodată, se prevede prorogarea unor termene. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.176 secunde