Școala Portuară a pregătit peste 10.000 de lucrători

235
Școala Portuară a pregătit peste 10.000 de lucrători - fundatiascoalaportuara-1437313244.jpg

Articole de la același autor

Foamea de lucrători calificați se simte în întreaga economie a județului: în industria navală, industria portuară și cea textilă, în construcții și serviciile pentru populație. Până și fermierii au început să caute cu lumânarea forță de muncă.

Pe fondul relansării afacerilor și al expansiunii activităților sezoniere din turism, construcții și agricultură, criza va lua forme dureroase pentru întreprinzătorii privați și va deveni o piedică în calea creșterii economice și investițiilor.

Mulți dintre agenții economici preferă să nu lase lucrurile la voia întâm-plării și își pregătesc forța de muncă necesară prin intermediul furnizorilor de formare profesională. Unii recurg la metoda policalificării în două, trei și chiar patru meserii și specialități a angajaților. Metoda le permite o utilizare mai flexibilă și mai eficientă a forței de muncă, fără să recurgă la angajări.

Fundația Școala Portuară Constanța este unul dintre cei mai importanți furnizori de formare profesională din județul nostru. De la înființarea în 1997 și până în prezent, a pregătit peste 10.000 de lucrători. La cele 52 de cursuri organizate în primele șase luni din anul 2015, au fost înscrise 653 de persoane, iar 88 de persoane au absolvit cele 5 cursuri începute în 2014, a declarat, pentru cotidianul "Cuget Liber", Felicia Andrei, directorul școlii.

Cele mai căutate cursuri de calificare sunt cele de macaragiu, mașinist mașini terasamente, legător de sarcină, stivuitorist și sudor, dar și stagiile de instruire pentru macaragii și fochiști, în vederea autorizării de către ISCIR.

În curând se va deschide cursul pentru operatori dană, la care vor fi înscriși absolvenții de liceu fără diplomă de bacalaureat. Pentru șomeri, va fi deschisă o nouă clasă de sudori, înscrierile fiind făcute de către AJOFM.

32% dintre cursanții Fundației Școala Portuară Constanța sunt furnizați de companiile portuare, 36% de către societăți din afara platformei portuare, iar 32% sunt cursanți de pe piața liberă, care își plătesc singuri cursurile. Unii dintre ei învață o meserie pentru a munci în străinătate. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 28 Septembrie 2011
Stire din Economie : Industria navală schimbă macazul
Pagina a fost generata in 0.4963 secunde